Közélet

2008.08.21. 09:08

Kereskényi, Pakucza, Benéné - Békés megyei kitüntetettek (frissítve)

Augusztus 20-án, az államalapító Szent István ünnepe alkalmából megyénk több jeles szakemberét is magas állami kitüntetésben részesítették.

K. E.

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke a legmagasabb kitüntetést, Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet adományozott dr. Kereskényi Miklósnak, a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola volt igazgatójának.

Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Pakucza József békéscsabai erőművész, valamint Czakóné Czédli Jolán, a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője.

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Katonai Tagozatát Montvajszki László tűzoltó alezredes, Szarvas város önkormányzata tűzoltóparancsnoka érdemelte ki.

A Magyar Köztársasági Érdemkereszt Lovagkeresztjét érdemelte ki Benéné Szerető Hajnalka, Békés Város Kulturális Központjának igazgatója.

Az oktatási miniszter Wlassics Gyula-díjat adományozott Bagyinszki Zoltánnak, a gyulai polgármesteri hivatal népművelőjének, vezető főtanácsosának és Nagy Józsefnek, a Békéssámsoni Általános Iskola pedagógusának.

A Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetésben két Békés megyei egészségügyi szakember is részesült: Nagy Imréné, a gyulai védőnői szolgálat védőnője a gyulai családokért, gyermekekért végzett kiemelkedően magas munkásságáért és Tóbiás Imréné, háziorvosi körzetben dolgozó sarkadi szakápolónő, 25 éves ápolónői munkájáért.

Nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt katonai tagozat kitüntetésben részesült Patócs Sándor rendőr alezredes, a Békés megyei főkapitányság elemző-értékelő osztályvezetője.

A Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet vehetett át Pál Miklósné, a Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület elnöke. Pál Miklósné hosszú esztendők óta tevékenykedik közművelődési szakemberként, a megyei művelődési központ igazgatóhelyettese volt. Sokan a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnökeként ismerik.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter rendőrségi fÕtanácsosi címet adományozott Ladányi Zoltán alezredesnek, a Békési Rendőrkapitányság vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!