Közélet

2008.05.06. 16:22

Több alkalmazott, mint vendég a Gyopár Club Hotelben

Az Orosháza-gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának hétfői ülése éjjel ért véget. Több dolog terítékre került, például a 2008. évi üzleti terv átdolgozása. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a szálloda, a Gyopár Club Hotel veszteséget termel. Az ott elhangzottakról tartott kedden sajtótájékoztatót Molnár Béla.

cs. i.

Az alpolgármester példátlannak nevezte, hogy a Gyopár Club Hotel 2008 első negyedévében 13,6 százalékos kihasználtsággal működött, a tavalyi jó nyári szezon ellenére pedig 18 milliós veszteséget produkált.

Napjainkban átlagosan húsz vendége van, ám ennek ellenére az előző vezérigazgató a foglalkoztatottak létszámát 29-re emelte. A zrt. vezetői az idei üzleti terv átdolgozását kérték. A szálloda vezetőjének pedig el kell készítenie a hotel, a sportcentrum, az internetkávézó alkotta komplexum gazdaságos működtetésére egy komoly koncepciót — mondta Molnár Béla.

— A volt vezérigazgatótól kapott a zrt. egy levelet. (Pásztor Imre érdeklődésünkre e témában annyit reagált, hogy az egyoldalú szerződésfelbontás miatt egyezségi ajánlatot tett ebben a levelében a zrt. felé.)
—  34,4 milliós elmaradt végkielégítésről, prémiumról is szó van a levélben - sorolta az alpolgármester, aki a volt vezető kinevezésének jogszerűségét is vitatta. Állítólag a megbízási szerződését sem látta senki, ami ráadásul meghatározott időre szólt. A tulajdonosok nem tekinthettek bele a tartalmába sem.

— Dr. Ökrös Ferenc jogász válaszában a zrt. álláspontjáról tájékoztatja Pásztor Imre volt vezérigazgatót, miszerint egyetlen forintot sem hajlandó a társaság kifizetni részére elmaradt prémium, vagy végkielégítés címén, hiszen az erre az évre tervezett fejlesztési keret is elfogyott Gyopároson. Új beléptető rendszert kellett volna beépíteni május elsejétől, ami 18 millió forintba került, igaz, máig nem működik a berendezés — mondta Molnár Béla.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a fürdőbelépők árát emelik-e, az alpolgármester elmondta, ez függ a szálloda üzleti tervétől is, hiszen annak gazdálkodása is hatással lesz a fürdő áraira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!