Közélet

2008.04.08. 15:45

Konszenzusos „emberáldozatról” beszélt az orosházi tanácsnok

Dr. Kalmár Mihály egészségügyi tanácsnok, a Fidesz-MDF által támogatott független önkormányzati képviselő kedden délután tartott sajtótájékoztatóján az orosházi képviselő-testület legutóbbi zárt ülésén történtekre reagálva elmondta, mára egyértelművé vált, hogy a két fideszes alpolgármester minden hatalmat magukénak szeretnének tudni a városban.

cs. i.

A képviselő szerint a polgármestert el akarják lehetetleníteni, meg akarják buktatni, de ehhez a jobboldalról kevésnek bizonyul a támogatás. Szerinte ezért a lehető legrosszabb megoldást választották és átálltak az országosan is bukásra ítélt MSZP-hez, hogy ebben segítségükre legyenek.

— Átállásuk sokba kerülhet, mert rossz kompromisszumok sorozata vár még rájuk. Ennek első példája  Gyopárosfürdő és első jobboldali áldozata Pásztor Imre vezérigazgató, akit majd egy évvel ezelőtt ők jelöltek a posztra és ezt a Fidesz taggyűlésen sikerként jelentették be. Az elmúlt heti rendkívüli ülésen tárgyalt egyik anyagot Gyopárossal kapcsolatban csak az ülésen kaptuk meg. Az 50-es évek módszerét ismét bevetve, MSZP-s ügyrendi javaslatra, fideszes támogatással, vitát nem kezdeményezhettünk, kérdéseink nem lehettek, sem a javasolt nevekkel, sem a gazdálkodással kapcsolatban. Nem kérdezhettük meg, mi indokolja a vezérigazgató menesztését. Mennyibe kerül majd ez az adófizető orosháziaknak? Többször szó volt már a 2000-ben elfogadott a város számára előnytelen alapító okiratról. Ebben az egyszázalékos tulajdonosok ugyanolyan jogokat élveznek mint a 97 százalékban tulajdonos város — fogalmazta meg véleményét a tanácsnok, hozzátéve: Németh Béla polgármester ezt a visszásságot akarta helyreállítani, és döntő befolyást  szeretett volna elérni az önkormányzatnak. Az egyszázalékos tulajdonosokon kívül mindenkinek ez volna az érdeke. Méltánytalan emiatt az őt ért MSZP-Fidesz támadás.

Dr. Kalmár Mihály előre vetítette a következő, konszenzusos „emberáldozatot” is, meglátása szerint hamar az is kiderül Orosházán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!