Közélet

2008.04.29. 20:07

Egyezségre hajlik a menedzserszerződéssel alkalmazott, majd kirúgott fürdőigazgató

Németh Béla orosházi polgármester értetlenül áll az elmúlt hetek gyopárosi történései előtt. Kedden Pásztor Imre menesztett fürdőigazgatóval tartott sajtótájékoztatót.

cs. i.

Németh Béla polgármester szerint az Orosháza-gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. közgyűlésén történtek egyértelművé teszik a Fidesz és a fideszes alpolgármesterek elvtelen kompromisszumot kötöttek az ellenzékben lévő szocialistákkal, hiszen a táblabíróság döntése ellenére megerősítették az 1 százalékos Burián Imre – kvázi tulajdonos – pozícióit.

– Az már többeknek feltűnt, hogy az 1 százalékos tulajdonos valójában egy offshore cég. Dr. Dancsó Józsefet felkértem, derítse ki, kiket takar ez a cég, e helyett elvtelen kompromisszumon alapuló döntéseket hozott a közgyűlésen – nyilatkozta Németh Béla polgármester, aki értelenül áll az elmúlt hetek gyopárosi történései előtt.

— Gyopárosfürdő Pásztor Imre vezérigazgatósága alatt eddigi legeredményesebb évét zárta. Ennek ellenére dilettáns és törvénysértő módon a mindig szakszerűségre hivatkozó Dancsó alpolgármester úgy hívja vissza a fürdőigazgatót, hogy előtte megköszöni a munkáját, elfelejti meghívni a közgyűlésre. Majd amikor a fürdő jogtanácsosa, dr. Ökrös Ferenc tájékoztatja, hogy a vezérigazgatónak tulajdonképpen menedzserszerződése van (melynek megalkotásában Dancsó József tevékenyen részt is vett), akkor ő felhatalmazza a jogtanácsost, hogy találjon valamilyen ürügyet, vagy indokot, vagy ha nem talál, várják meg, hogy a bíróság marasztalja el a zrt.-t. Ez a dilettantizmus a jegyzőkönyvben is szerepel – mondta Németh Béla.

A vele közösen sajtótájékoztatót tartó Pásztor Imre úgy fogalmazott, ő megígérte, megszólal, ha annak a jegyzőkönyvnek a tartalmát (mely a rendkívüli közgyűlésen született, ahol azonnal hatállyal menesztették távollétében) megismerte.

— A Fidesz és dr. Dancsó József kezdeményezte és a jobboldali frakció, illetve a zrt. közgyűlése egyhangúlag megszavazta 2007. április 12-ei kinevezésemet. Megválasztásom óta a baloldal részéről folyamatosan támadtak interpellációk formájában a testületi üléseken. Április 10-ei rendkívüli közgyűlésen nem voltam jelen, meghívást sem kaptam. Dr. Dancsó József telefonon tájékoztatott menedzserszerződésem azonnali, egyoldalú felmondásáról és megköszönte a munkámat, majd április 24-én két levelet kaptam.

Az egyikben az írásos változata volt az iménti szóbali telefonbeszélgetésnek, a másikban - nagy meglepetésemre - munkámat köszönve, azonnali felmondásomról tájékoztatott, különböző okokat sorolva. A felsorolt okok valójában konkrétumokat nem tartalmaztak. A zrt. tavaly eredményes gazdálkodást folytatott. Rendkívüli visszahívásomnak nem látom szakmai és jogi megalapozottságát. A szakmai kihívásnak megfeleltem, a politikai elvárásoknak lehet, hogy nem, de ilyesminek nem is akartam. 2010 júliusáig szóló menedzserszerződés alapján végeztem munkámat.

Ebben semmi rendkívüli nincs, a szerződés kompromisszumok árán született meg, az egyoldalú, rendkívüli felmondás következményekkel jár, amit a felmondó félnek vállalnia kell. Én nem zárkóztam el és nem is zárkózom el a peren kívüli közös megegyezéstől. Ezt felém eddig senki nem kezdeményezte. Jogi képviselőimen keresztül kezdeményezek egy egyezséget. Ha ehhez nem találok a zrt. részéről konstruktív partnert, úgy rákényszerítnek a jogorvoslatra és ennek keretében a 2008. április 10-ei közgyűlés összes határozatát megtámadom — nyilatkozta Pásztor Imre.

— Jogi képviselőim egyezségre hajlanak, ha ez nem működik, jogorvoslatot kérek, hiszen vezetésem ideje alatt eredményesen gazdálkodott Gyopároson — mondta Pásztor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!