Közélet

2008.04.11. 11:07

Benkő Ferenc váltja Pásztor Imrét a gyopárosi fürdő élén

Benkő Ferenc váltja Pásztor Imrét az Orosháza-gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. élén - jelentette be ma délelőtt Dancsó József alpolgármester. Megújult a társaság igazgatósága és felügyelő-bizottsága is.

cs. i.

Dolgozói értekezleten tájékoztatta a csütörtöki közgyűlésen született döntésekről az Orosháza-gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. kollektíváját dr. Dancsó József alpolgármester pénteken reggel. Utána a sajtó munkatársainak is elmondta a fejleményeket, a sokáig titokban tartott új vezérigazgató személyére is fény derült.

A sajtótájékoztatón a gyopárosi ügyekkel megbízott alpolgármester elöljáróban arról szólt, hogy a táblabíróság és a cégbíróság ítéleteinek figyelembevételével elkészült az az egységes alapszabály, amely figyelembe vette az augusztus 2-án történt alapszabálymódosítást is.
Valamennyi tulajdonos megjelent a kögyűlésen.

— Nekem kötött mandátumom volt, a képviselő-testület meghatározta azokat a pontokat, amelyeket nekem ott képviselnem kellett. Szavaztak a 100 százalékos döntést igénylő 7 pontról, melyből öt kikerült, java részt kétharmados többséggel születhetnek határozatok. Jó dolognak tartom, hogy a kisebbségi tulajdonosok kifejezték, hogy tárgyalással, megbeszéléssel több eredmény érhető el, mint erőfitogtatással.

Én is ennek vagyok a híve — mondta az alpolgármester, aki úgy vélte, végre mindenki a feladatára tud ezek után koncentrálni, béke és nyugalom lesz a részvénytársaság körül.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Benkő Ferenc
[/caption]A hat tagú igazgatóság mostantól négy, míg az öt tagú felügyelő bizottság három taggal működhet.

— A céget irányító testületekből minden tag visszahívásra került és döntés született aról, hogy Pásztor Imre vezérigazgató megbízási szerződését azonnali hatállyal megszűntessék. A visszahívások után immáron négy tagú igazgatóság láthat munkához (tagjai: Benkő Ferenc, Elekes Lajos, Burján Imre, dr. Gervain Mihály). Elnöknek Elekes Lajost választották, aki jogász és közgazdász, a Merián vezérigazgatója is. A felügyelő bizottság tagja lett Bánfalviné Feldman Ágota, Hadabás Zoltán és Erős Ákos.

A közgyűlés határozatlan időre Benkő Ferencet bízta meg a vezérigazgatói teendőkkel, aki építészmérnök és szakközgazdász, a pénzintézeti szektorban dolgozott és a zrt. felügyelő bizottságában is tevékenykedett. Az akaratnyilvánítás egyhangú volt, a gazdálkodásban jártas emberek kaptak lehetőséget. Látható, a személyek a folytonosságot és a vérfrissítést is képviselik — sorolta a személyi változásokat dr. Dancsó József, aki szerint a főszezonra kell mostantól koncentrálni, maradéktalanul ki kell használni a marketingeszközöket.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem lett pályáztatva a fürdővezetői állás, az alpolgármester a május elsejei nyitásig az idő rövidségét említette. A közgyűlés ezért választotta ezt az utat. Gyopáros ugyanis nem maradhat vezető nélkül a sok feladat mellett. Az újságírók megtudták, a menesztett vezérigazgató nem kap végkielégítést, nem is szerepelt ez a szerződésében. Pásztor Imre nem jelent meg a közgyűlésén, őt a döntésekről dr. Dancsó József tájékoztatta telefonon. Pásztor Imre arról biztosította az alpolgármestert, hogy az átadás-átvétel folyamatáben segítséget ad, abban együttműködik.

Az újságírók kíváncsiak voltak arra, milyen indokok szerepeltek a vezérigazgató szerződésének azonnal hatállyal való megszűntetésében. Kiderült, hogy a tavalyi üzleti terv teljesítése, az idei hiányosságai, valamint a vezető testületekkel a nem megfelelő együttműködés vezetett e döntés meghozatalához.

Pásztor Imre megkeresésünkre elmondta, míg a jegyzőkönyvet nem látta, addig nem kíván az ügyben nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!