Közélet

2007.11.08. 09:00

Helyi Tocsik-ügyet gyanítanak a békési szocialisták

Érthetetlen, hogy miért kap Békés városától több millió forintos sikerdíjat egy alig fél éve alakult hódmezővásárhelyi kft — jelentette ki Szalai László, az MSZP városi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

P. G.

A politikus szerint a Békés-Mezőberény kerékpárútra benyújtott pályázat kapcsán közpénzeket áramoltatnak át magánzsebekbe. — Helyi Tocsik-ügy van kibontakozóban — fogalmazott a szocialista városatya.

Izsó Gábor polgármester hangulatkeltésnek nevezte a nyilatkozatot. Mint mondta, még a nyár folyamán kötött keretszerződést a kft-vel, azért, hogy a társaság segítse és menedzselje a város pályázatait, de csak pozitív elbírálás esetén jár számukra a sikerdíj. Ebbe a sorba illik a Mezőberénnyel közösen kerékpárút megépítésére benyújtott szakmai anyag is.

— Éppen pár órája érkezett meg a hivatalos értesítés arról, hogy a pályázat nyert. A szerződés szerint a 200 millió forintos támogatás öt százalékát fizetjük ki a kft-nek, ami a szokásos díj az ilyen esetekben — hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!