Közélet

2007.08.30. 18:11

Kultúrházigazgatói székek: még keresik az igazit

Két jelentősebb Békés megyei városban is személyi kérdések határozzák meg a helyi közművelődést: Békésen eredménytelen lett az igazgatóválasztás, Orosházán pedig december végéig megbízott igazgató irányítja a művelődési központot.

P. G. - Beol

A békési kulturális központ igazgatói tisztségére pályázó két jelölt egyike sem kapott többséget a helyi képviselő-testület csütörtöki ülésén. A grémium a közelmúltban döntött úgy, hogy az általános művelődési központról leválasztják a művészeti oktatást, illetve ezzel párhuzamosan a közművelődés feladatainak ellátására létrehozzák a kulturális központot.

Az új intézmény vezetői posztjára pályázatot írtak ki. A két kandidáló, a művelődési központ és az ÁMK korábbi igazgatója, a kulturális központ jelenlegi megbízott vezetője Benéné Szerető Hajnalka és az orosházi Palyov Pál volt. Egyik jelölt sem szerezte meg azonban a megfelelő támogatást. Benéné hat igen szavazatot kapott, ellenfele egyet sem. A testület így új pályázatot írt ki, annak lefolytatásáig továbbra is Benéné látja el az igazgatói feladatokat.

Orosházán a családi okok miatt lemondott Gonda Géza helyére megbízott igazgatóként Takácsné Manczúr Gabriellát választották meg a Petőfi Kulturális Kht. élére a képviselő-testület szerdai ülésén - tudtuk meg Németh Béla polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!