Közélet

2007.06.03. 18:20

Volt oviba járhatnak a szenvedélybetegek

A szenvedélybetegek közösségi ellátásáról gondoskodik Békéscsaba és kistérsége területén az Egyensúly Szabadidőklub. A civil szervezet tavaly szeptembertől a gyógyult szenvedélybetegek ellátása érdekében védett szállást is működtet Hétpróba Ház néven. Azt kérték, a város ingyenesen bocsássa rendelkezésükre a Kolozsvári úton az egykori óvoda épületét.

F.G.K.

Hrabovszki György (MSZP) felvetette, hogy Jaminában inkább az idősek gondozására kellene az épületet használni. Mezei Zsolt (MSZP) szerint a ház igen rossz állapotban van és kérdéses, szívesen látják-e a környéken a szenvedélybetegeket. Dr. Kerekes Attila (Fidesz) hangsúlyozta, hogy gyógyult és gyógyulni akaró szenvedélybetegekkel foglalkozik a klub. Dr. Fábián Ágnes (Fidesz) megjegyezte, jaminai rendelőjében sok szenvedélybeteg fordul meg, és ez soha nem jelentett problémát. Baji Lajos (MSZP) úgy vélte, a szociális ellátás fejlesztési tervéhez igazodva kellene a kérdésben dönteni. Dr. Ferenczi Attila (Fidesz) azt emelte ki, hogy a klub visszavezeti a társadalomba azokat az embereket, akikkel mások talán nem szívesen foglalkoznak. Velkey Gábor (SZDSZ) szerint az épület alkalmatlan a célra, a szolgáltatásnak viszont helyet kell találni. Úgy véli, legjobb lenne pályázati pénzek segítségével új épületet venni. Takács Péter (MDF) emlékeztetett, hogy több ingatlant adtak már fontos önkormányzati feladatot ellátó egyesületeknek, amelyek aztán az épületeket rendbe hozták és ott működnek. Hosszas vita után a Kolozsvári úti volt óvoda épületét a közgyűlés az Egyensúly Szabadidőklub ingyenes használatába adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!