Közélet

2007.06.20. 13:46

Új helyszíneken az Orosháza Fesztivál

Néhány nap múlva fesztiváli hangulat veszi kezdetét Orosházán. Az immár hagyományos nyári kulturális napok rendezvénysorozata azonban új helyszíneken jelenik meg. Erről is tájékoztatták a sajtó képviselőit szerdán a Petőfi Kulturális Kht. munkatársai.

cs.i.

Gonda Géza igazgató reméli, a kultúra és a kulturált vendéglátás összhangját sikerül megteremteniük hétfőtől és két héten át minden korosztály talál magának szórakoztató elfoglaltságot Orosháza belvárosában. A fesztiváli hangulat keretében híres művészek érkeznek a városba (Koltai Róbert, Bence Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Koós Réka és Koós János). A színházi előadásoknak a felújított művelődési központ ad helyet, a zenés programoknak a kávézók, vendéglők szomszédságában a Bille-udvar.

Fesztiváli terasz nyílik a művelődési ház előtt, de az Árpád-kertben is szinte napi rendszerességgel lesz szórakozásra lehetőség. Ír táncosok, jazz zenét játszó együttesek és orosházi származású művészek is fellépnek. A múzeumok éjszakáján még a katolikus templomot is kinyitják. A gyerekek kedvéért már vasárnap ingyen zakatol a kisvonat, a Dottó a belvárosban.

A kéthetes program hivatalosan június 24-én kezdődik és július 8-án ér véget. Erre az időre közösségi térré változik Orosháza központja. Az Árpád-kertben látványfőzést hirdetnek, miközben a posta fesztiváli bélyegzővel látja el az orosházi képeslapokat. cs. i.

Címkék#Gonda Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!