Közélet

2007.04.18. 14:38

Világhírű festők munkáival ünnepel Orosháza

Orosháza Szent György napján ünnepli újratelepítésének évfordulóját. A 61 éves város páratlan lehetőség előtt áll: világhírű magyar XIX. és XX. századi képzőművészek (például Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Mészöly Géza, Vaszary János, Csontváry Kosztka Tivadar, Rippl-Rónai József) alkotásit mutathatja be.

cs. i.

Az orosházi kötődésű Kovács Gábor magángyűjteményének kincsei érkeznek Orosházára. A szerdai sajtótájékoztatón Németh Béla polgármester elmondta, a városalapítási ünnepségsorozat olyan eseménye lesz a szombaton nyíló kiállítás, amely több ezer embert vonz majd Orosházára. Blahó János, a Vinculum Közhasznú Egyesület elnöke arra a partnerségre hívta fel a figyelmet, aminek köszönhető ez a maga nemében egyedülálló tárlat. Gonda Géza, a Kulturális Kapcsolatok Egyesületének az elnöke hangsúlyozta, a Városi Képtár megfelelő környezetet biztosít a felbecsülhetetlen értékű, a Szépművészeti Múzeumban már kiállított anyagnak. A hetven kép 61 napon át látható majd, a polgármester a diákcsoportok részére ingyen biztosítja a kulturális élményt. Minden ezredik jegyvásárló gyopárosi welnesz hétvégét kap ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!