Közélet

2007.04.03. 11:59

Városkép, Fradi, bringatúra - viharsarki blogszemle

Az alábbiakban négy Békés megyei blogger írásaiból válogatunk. Döbbent polgármester a ligetben; kinek drukkol egy helyi fradista; két keréken a hegyekbe fel, bloggertali.

BEOL

Egy város képe, az utcák tisztasága, rendezettsége, mindig jellemzi az ott lakókat. Ahol igényes a lakosság, ott rend van és tisztaság, ahol az igénytelenség dominál, ott kosz van, szemét és rendetlenség. Ez nem volt nagy bölcsesség részemről, csupán azt szerettem volna leszögezni, hogy teljesen mindegy, hogy milyen színű a polgármester. A legelkeserítőbbnek azt tartom, hogy sokan szándékosan tönkreteszik mások munkáját. Nem tudom, hogy milyen lelke van annak az embernek(?), aki — nyilván a sötétség jótékony homályában gyáván megbújva — rombol. Tudják önök, hogy a főtéren és környékén 38 — egyenként 10 000 forint értékű — kis fát törtek ki a télen? A legutóbb a ligetben döbbentem meg a vandál pusztítás láttán. (Izsó Gábor békési polgármester)
*
Apropó, április 7. szombat: itt a Fradi kisvárosunkban. Egy érdekes kérdés vetődik fel sok mindenkiben, mégpedig az, hogy melyiket szeressem? Mert ugye minden sportdrukker kiemel magának egy csapatot, ami jó esetben saját városának csapata, tehát lehet menni a meccsre kifelé, mint OFC-szurkoló, na de az ember kiválaszt magának egy NB I-es csapatot is, ami most csak az írás kedvéért legyen a Fradi, meg hát amúgy is NB I-es volt és lesz. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok olyan ember megy ki a meccsre, aki eddig mindkét csapatnak szurkolt és olyan is, aki eddig egyiknek sem. Ez leszek én. (foldiek.blog.hu)
*
Letettük a kocsit, és fel a bringákra, megnéztük a Háromkirály-vízesést, amihez kemény emelkedőn kellett feltekerni. Innen vissza a kocsihoz, aztán újabb meredek kaptatón fel a Nagy-Phaeton vízeséshez. Mindkét vízeséshez az utolsó 1—2 km-t csak gyalog lehet megtenni, annyira meredek. Az elsőt még csak bevállaltam, mert a Háromkirály-vízesésnél még nem voltam, de a Nagy-Phaetont kihagytam, egyrészt tavaly már megmásztuk, másrészt meg eléggé elfáradtam mire a tövébe feltekertünk. Micsoda véletlenek vannak, ott, ahol láthatóan már hetek óta nem járt senki, hirtelen megjelent egy autó, velünk együtt ért fel egy fiatal fotós, aki évente többször meglátogatja a vidéket, így Pistának lett útitársa, és nem sokáig nyaggatott, hogy menjek fel vele. (janika.freeblog.hu)

Túl vagyunk Orosháza első bloggertalálkozóján. Maga a találkozó egyszerűen szervezett, hétköznapi, mindenféle flancolástól mentes, orosházi, illetve környékbeli bloggerekre építő eseménynek lett kitalálva. Az volt a cél, hogy összehozzuk azokat a különböző gondolkodású és felfogású embereket, akik maguknak utat nyitva a virtuális világba, elkezdtek internetes naplót (blogot) írni. Mifenét lehet beszélni a blogról? Az ember írja, és kész. (tjoco.freeblog.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!