Közélet

2006.05.06. 14:43

Fokozott határrendészeti akciót tartottak

Fokozott határrendészeti akciót tartottak az elmúlt tíz nap során az Orosházi Határőr Igazgatóság magyar-román határszakaszán az ARGO 2004 Border Castle program részeként. A román területről Magyarországra irányuló illegális migráció és egyéb jogellenes cselekmények felfedése, megakadályozása volt a cél. A szakemberek szombaton értékelték a határrendészeti akciót.

(cs)

Az ellenőrzés kiterjedt a magyar-román szárazföldi- és vízi határszakaszra, a határátkelő-helyekre, illetve a migráció által érintett mélységi területekre.
Kunos Gyula, az igazgatóság sajtóreferense elmondta, az akcióban a magyar határőrökön kívül több nemzet határőre is részt vett. Az osztrák, spanyol, francia, finn és román külföldi szakértők a magyar kollégáikkal szombaton megbeszélést tartottak, ahol értékelték a határrendészeti akciót.
Az ellenőrzés sikeres, hisz az elmúlt 10 nap alatt 70 jogsértő cselekményre derült fény, melyek közül 25 bűncselekmény volt. Ez a szám közel a duplája a napi átlagos felderítésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!