Kék hírek, bulvár

2013.07.04. 13:14

Roncsbringával figyelmeztetnek az óvatosságra Békéscsabán

A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság egy új jelzéssel próbálja felhívni a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

BEOL

Békéscsabán, a Lencsési úton csütörtökön egy új táblát helyezett el a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság. A jelzés azért készült, mert a városrészben 2010 óta emelkedik az olyan közlekedési baleseteknek a száma, melyekben kerékpárosok sérülnek meg. Ennek oka elsősorban az elsőbbségadás elmulasztása.

A Lencsési útról lekanyarodó, és az útra a mellékutcákból felhajtó járművezetők ugyanis gyakran nem adnak elsőbbséget a kerékpárúton közlekedőknek. A tábla, és az azt kiegészítő megrongálódott kerékpár erre hívja fel a figyelmet. A jelzés elhelyezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón dr. Ferenczy Attila tanácsnok, önkormányzati képviselő, a József Attila Lakótelepi Településrészi Önkormányzat vezetője a szabályok betartásának fontosságán túl azt hangsúlyozta, hogy a közlekedőknek tekintettel kell lenniük egymásra.

Akiket egy útszakaszon elsőbbségi jog illet meg, azoknak is figyelmesnek kell lenniük. Emellett biztosította a rendőrkapitányságot arról, hogy a városrészt érintő baleset-megelőzési programokat lehetőségeikhez mérten a továbbiakban is támogatják.

A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság elnöke, dr. Hajdú Antal ezredes elmondta, hogy a nyári időszakban az átlagosnál többen közlekednek kerékpárral, és a szünidőben gyermekek, fiatalok is sokat kerekeznek. Lényeges, hogy a forgalom résztvevői egymást partnerként kezeljék, és a saját maguk biztonsága mellett másokra is legyenek tekintettel.
A cikkhez tartozó galéria képei:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!