Kék hírek, bulvár

2011.01.12. 16:04

Társaikat terrorizálták a diákok

Társaikat terrorizálták, illetve rabolták ki azok a diákok a szabadkígyósi iskolában, akiket a napokban vettek őrizetbe a rendőrök.

G. E.

Egy olvasónk arról panaszkodott, hogy egy szabadkígyósi iskolában a közelmúltban több lopás is történt, s a diákok közül egyesek fenyegetik a többieket, megpróbálják zsarolni őket.

Kérdésünkre dr. Hajdú Antal, békéscsabai rendőrkapitány elmondta: — Két 16 és egy 15 éves fiatalt vettünk őrizetbe január 4-én, miután egy szabadkígyósi kollégium több szobájából értékeket vittek el. Átkutatták a helyiségeket, és egy ott lévő táskába mindent beletettek, amit csak találtak, műszaki cikkeket, illatszereket, ruhaneműket.

Ezután buszra ültek és Békésre indultak. A meglopott diákok közben bejelentést tettek a rendőrségen, így a békési kapitányság járőrei már várták a csapatot. Lakóhelyükről, a békési lakásotthonból még aznap előállították őket. 

Mint megtudtuk, a fiatalok nem csak a kollégiumot dúlták fel, hanem korábban többször, erőszakkal, fenyegetéssel kényszerítették társaikat arra, hogy zsebpénzüket, tízóraijukat odaadják nekik. A triót a Békéscsabai Rendőrkapitányság rablás és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja. Egyikük előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!