Kék hírek, bulvár

2010.01.26. 16:33

Tinilányt fogdosott a szatír Békéscsabán

Fényes nappal kergette meg egy idegen azt a 14 éves lányt Békéscsabán, akit végül egy segítőkész fiatalember vett oltalma alá. A rendőrség azt javasolja, minden ilyen esetet jelentsen a sértett, csak így tudják elfogni a molesztálókat.

G. E.

— Múlt csütörtökön, délután három óra körül a Szent István téren mentem, amikor észrevettem, hogy valaki jó szorosan a nyomomban van. Hirtelen és szó nélkül közvetlen mögém került és hátulról fogdosni kezdett a középkorú férfi — mesélte szerkesztőségünkben a 14 éves kislány, aki édesanyjával együtt azért hívta segítségül a nyilvánosságot, hogy mással ne forduljon elő hasonló eset.

Mint elmondták, a zaklató egészen a Kner Nyomdáig üldözte a lányt, aki rémületében végigfutotta ezt a távot. Ott egy ismeretlen fiatalember szólította meg, s felajánlotta, hogy hazáig kíséri a bajbakerült tinit.

— Csak annyit tudunk, hogy Ádámnak hívják a fiút, de ez úton is szeretnénk megköszönni a segítségét — hallhattuk a felháborodott édesanyától, aki kérdésünkre elmondta: a rendőrségen nem tettek feljelentést.

— Nagy kár, hogy ezt elmulasztották, hiszen csak így lett volna esély arra, hogy megtaláljuk, eljárás alá vonjuk a molesztálót. Ha az eset után rögtön bejelentést tettek volna, egy jó személyleírás alapján talán még a helyszín közelében ráakadunk a gyanúsítottra — mondta Albert István. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, a család nem tett feljelentést, így a hatóság is csak tőlünk értesült az esetről.

— Amennyiben a kislány által elmondott módon történt minden, úgy szemérem elleni erőszakról beszélhetünk — hangsúlyozta Albert István. — Ennek büntetési tétele alapesetben 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés, s ha a sértett 12 év alatti, úgy akár 10 évig is rács mögé kerülhet az elkövető.

Tavaly Békéscsabán két hasonló esetben is sikerült elfogni a zaklatókat. Az Élővíz-csatornánál két lányt kapott el hátulról egy férfi, aki simogatni próbálta őket, de a fiataloknak sikerült kikerülni szorult helyzetükből. Ugyancsak Békéscsabán, a Kisszik és Trefort utca által határolt játszótérnél történt, hogy egy gyalogosan közlekedő nő mögül előbukkant egy idegen, aki megfogdosta, erőszakoskodott az asszonnyal. A sértett elkezdett kiabálni, s végül egy fiatal pár sietett a segítségére.

Ezek is érdekelhetik