Hírek

2010.11.19. 14:14

A Google törli a kémkedéssel szerzett adatokat

A Google bejelentette, hogy töröl minden olyan adatot, amelyet a Street View alkalmazáshoz használt autói a nem védett wi-fi hálózatokról gyűjtöttek össze.

Sky News - Világgazdaság Online

A Google a brit adatvédelmi felügyelet előtt hajolt meg és közölte, hogy az adattörlést a teljes állományában végrehajtja, nem csak a brit területen szerzettek esetében. A keresőóriás egyúttal beleegyezett abba, hogy felülvizsgálja a személyes adatok kezelésére vonatkozó képzési gyakorlatát.

A brit információs biztos a következő hónapokban átfogó vizsgálatot indít a Google-nál, azért, hogy még egyszer ne fordulhasson el hasonló eset – tudósít a Sky News.

A Google azért kényszerült visszalépni, mert kiderült: a Street View képeit rögzítő autók számtalan személyes adatot; böngészési eredményeket, e-mail címeket gyűjtöttek össze a védelemmel nem rendelkező wi-fi hálózatokról, miközben járták a szigetország utcáit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!