Hírek

2006.05.17. 15:21

Rejtély marad a gyilkosság?

Megszüntették a nyomozást a makói kettős gyilkosság ügyében, máig nem tudni, ki volt a tettes. Az ügy eddigi gyanúsítottjáról bebizonyosodott: nincs köze a történtekhez.

Nagy Eszter Dóra

Bizonyítottság hiánya miatt megszüntette a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség a makói kettős gyilkosság ügyében. Az eset még 2004. november 16-án történt, ekkor találtak rá a két megölt nő, a 78 éves anya és 51 éves lánya holttestére. Két héten belül a rendőrség meggyanúsította az idős asszony unokáját, T. Norbertet, hogy ő az elkövető. A fiatalembert őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. Tavaly decemberig ült rács mögött, akkor elrendelték házi őrizetét. Hetekkel ezelőtt a nyomozást megszüntették, T. Norbertet pedig már nem gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével.

[caption id="" align="alignright" width="260"] A gyilkosság helyszínén a rendőrök egy 78 éves nő és 51 éves lánya holttestét találták meg 2004 novemberében – fotó: DÉLMAGYARORSZÁG archív
[/caption]Benke András, a fiatalember ügyvédje lapunknak azt mondta: a rendőrség nyomkereső kutyával kezdte keresni az elkövetőt, a szagnyom pedig védence ellen szólt. Ez azonban önmagában nem bizonyító erejű, ráadásul a fiatalember ellen egyetlen más bizonyíték sem volt. Az ügyészség egyébként pont ezért szüntette meg az eljárást a fiatalemberrel szemben. Benke szerint életszerűtlen volt a gyanúsítás, T. Norbert ugyanis nagyon jó viszonyban volt a nagymamájával. Az ügyvéd utalt rá, hogy kártérítési keresetet nyújtottak be, amiért a fiatalember ártatlanul ült letartóztatásban. Ennek pontos összegét azonban nem árulta el.

Lapunk a rendőrséget is megkereste, ám nem nyilatkoztak az ügyben. Az tény, hogy a kettős gyilkosságnak másfél év után sincs meg a tettese. A történtekkor ugyan több verzió is felmerült, hogy hol kellene keresni az elkövetőt, ám úgy tűnik, a tettes személye rejtély marad. A nyomozást ugyanis lezárták, és csak akkor kerül elő újra az akta, ha érdemi információ merül fel az ügyben. Mint arról korábban lapunk is beszámolt: egyesek a magyarázatot abban látták, hogy a házban, ahol a bűntény történt, egy pénzváltó működik. Ezt a teóriát viszont cáfolta, hogy onnan nem vittek el semmit, ahogy az áldozatok otthonából sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!