Hírek

2006.05.10. 18:38

Országos körözés a Magyar Nemzet főszerkesztője ellen

A bíróság elrendelte Liszkay Gábornak, a Magyar Nemzet című lap főszerkesztőjének országos rendőrségi körözését, miután nem jelent meg annak a rágalmazási pernek a szerdai tárgyalásán, amit Demszky Gábor indított a főszerkesztő és két munkatársa ellen.

BAMA

Az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője elmondta, hogy szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódott az a régóta tartó  per, amit a főpolgármester indított a horvátországi nyaralójával  kapcsolatban korábban a sajtóban megjelent valótlan közlések miatt.

A politikus Demszky Gábortól úgy értesült, hogy a lap  belpolitikai rovatvezetője a szerdai személyes meghallgatáson  megjelent, s a valótlan közlések miatt bocsánatot kért, amit a  főpolgármester jogi képviselője útján elfogadott. Így a bíróság vele  szemben megszüntette az eljárást.

Bőhm András közölte, hogy a bíróság egyidejűleg észlelte, hogy a  Magyar Nemzet című lap főszerkesztője többszöri idézés ellenére nem  jelent meg a tárgyaláson. Miután a Liszkay Gábor bejelentett  lakcímére kiküldött idézések kézbesítetlenül érkeztek vissza, a  bíróság megkeresésére a rendőrség felkereste a bejelentett lakcímet.  Itt megtudták, hogy Liszkay Gábor évek óta nem lakik azon a címen.  Mivel lakó- vagy tartózkodási helyéről további információt nem  sikerült szerezniük a rendőröknek, ezért a bíróság elrendelte az  országos személyi körözést.

Büntetőügyben a vádlottat csak lakcíméről lehet jogszerűen  megidézni, arra tehát nincs törvényes lehetőség, hogy valakit a  munkahelyéről idézzenek - tette hozzá a frakcióvezető. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!