Hírek

2005.05.03. 00:00

Tízezrekért futkosunk szabálytalanul a piroson

A tegnap indult akciósorozatban a szabálytalankodó gyalogosokat büntetik. Egy-egy piroson való átkelés akár tízezer forintunkba is kerülhet.

Lázin Miklós András

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Tegnaptól a rend őrei videóra veszik azokat a gyalogosokat, akik a tilos jelzés ellenére átmennek az úttesten
[/caption]A Reggel munkatársai tegnap a Vörösvári és a Bécsi út kereszteződésénél jártak. Itt Kovács Zsolt törzsőrmester és Molnár Viktor őrmester figyelte videokamerával a forgalmat. A rend őrei ezúttal nem a gyorshajtókra, hanem a szabálytalankodó gyalogosokra vadásztak. Sikerrel. Fél óra alatt hét embert büntettek meg, illetve figyelmeztettek. Volt, aki az egyenruhások jelenléte ellenére, szó szerint az orruk előtt szaladt át az 1-es villamoshoz.

A megszólítottak ellenvetés nélkül hallgatták végig a dörgedelmeket, illetve nyúltak tárcájukhoz. – Figyelmeztetés, tízezer forintig terjedő helyszíni bírság vagy feljelentés – summázza a lehetséges szankciókat dr. Markó Attila alezredes. Óbuda rendőrkapitánya hozzátette, ma még a Thököly út és a Hungária körút sarka, jövő héten a XI., majd a XXI. kerület következik.

A kerületi kapitány elmondta: több ízben jelezték, hogy a Bécsi úti kereszteződésben rövid a zöld. A közlekedésrendészeti osztály megvizsgálta a kérdést. Kiderült, nem lehet megnyújtani az időt, mert komoly fennakadást okozna a gépjárműforgalomban.

Vass Zoltán (27), könyvelő:

Jó ötletnek tartom, hogy a szabálytalankodókat megbüntetik. Ám a zöld kivárása nem mindig megvalósítható. Időnként például szaladni kell a busz után.

Paczolay Éva (33), kismama:

Helyes és jó a büntetés. Azonban a hatóságok magukba is nézhetnének. Számos kereszteződésben képtelenség babakocsival egy lámpaváltás alatt átkelni az úton.

Jó ötletnek tartom, hogy a szabálytalankodókat megbüntetik. Ám a zöld kivárása nem mindig megvalósítható. Időnként például szaladni kell a busz után.

Paczolay Éva (33), kismama:

Helyes és jó a büntetés. Azonban a hatóságok magukba is nézhetnének. Számos kereszteződésben képtelenség babakocsival egy lámpaváltás alatt átkelni az úton. Tegnaptól a rend őrei videóra veszik azokat a gyalogosokat, akik a tilos jelzés ellenére átmennek az úttesten -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!