Akadémia

2024.04.12. 10:52

Erőszakellenes videót készített partnereivel a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia társadalmi szerepvállalásról szóló programjának egy újabb kezdeményezésében egy közös videós kiállást fogalmazott meg az erőszak ellen, amelynek elkészítéséhez békéscsabai egyesületeket és együttműködő partnereit kérte fel. A három perces kisfilmben a résztvevők a mindennapi élet mellett a sportklubokba és a sportpályákra is belopódzó erőszakra felhívva a figyelmet közösen mondják el a szlogent: A sport az életünk! Egy csapat vagyunk!  Az erőszak nem játszik!

Beol.hu

Szekeres Lajos, a Békéscsaba 1912 Előre SE szakmai vezetője kiemelte, a lila-fehér egyesület közös kiállásában elhangzó „Egy csapat vagyunk!” mondata szimbolikus jelentőségű, hiszen rendkívül fontos, hogy a békéscsabai egyesületek párbeszédeket folytassanak és közös eseményeket hozzanak létre. 

Így néz ki Az erőszak nem játszik című plakát

– Az erőszakellenes kisfilmünkben is számítottunk a város egyesületeire, így a fontos üzenetet hordozó videó létrejöttét a Békéscsaba UFC, a Torna Club Békéscsaba, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület, az Alföld Vívó Akadémia, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club, a Békéscsabai Rendőrkapitányság, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as csapata segítette. Kisfilmünk videó nem kerülte el országos partnereink figyelmét sem, a Magyar Labdarúgó Szövetség elismerése mellett, a MOB Fair Play Bizottsága is megosztotta közösségi oldalán. Az ötkarikás szervezet elismerően nyilatkozott az összefogásról, amelyet példaértékűnek és követendő példának tart – ismertette. 

A szakmai vezető hozzátette, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia társadalmi felelősségvállalási programja olyan jól működik, hogy meghívást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots osztálya által szervezett, Klub a közösség életében és Gyermekvédelem címmel meghirdetett workshopjára, hogy előadóként mutassák be azt a hazai profi klubok számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában