Labdarúgás

2024.03.13. 13:42

Rangadók jönnek minden szinten

A sorsolás szeszélye folytán több csúcsrangadó is színesíti a programot a különböző szintű vármegyei labdarúgó-bajnokságokban.

Bakulya Mihály

A második vonal A osztályában a 15. forduló kiemelt mérkőzését Kondoroson vívják, ahol a listavezető házigazdák a második Mezőmegyert fogadják. A két gárda között 5 pont az eltérés a tabellán, amiből kitűnik, hogy kinek miért lesz fontos a győzelem megszerzése. Eleki sikerével a dobogóra felálló Dévaványának ezúttal vélhetően könnyebb dolga lesz a sereghajtóval szemben, mint az oda visszavágyó Doboznak a csabai vasutasok ellen.

labdarúgás, események
A csabai vasutasok szeretnének visszavágni a Doboznak az őszi hazai fiaskóért. Fotó: Bencsik Ádám
Fotó: Bencsik_Adam


A 15. forduló programja. Március 16., szombat, 11.00: Békési FC (9.)–Füzesgyarmati SK II. (13.), Békésszentandrási HMSE (6.)–OMTK-Rákóczi (10.), Dobozi SE (4.)–Békéscsabai MÁV SE (11.), Kondorosi TE (1.)–Mezőmegyer SE (2.), Szabadkígyósi SZSC (5.)–Mezőberényi LE (8.), Dévaványai SE (3.)–Mezőkovácsházi TE (14.). Március 10., vasárnap, 15.00: Elek USE (12.)–Csabacsűdi GYLSE (7.).

A Vármegyei II./B osztály csapata számára tartott legtovább a téli pihenő időszaka, most azonban számukra is elkezdődik a nyúlfarknyi évad. Itt az élen 4 pontnyi előnnyel rendelkező Kaszaper a tabella utolsó előtti helyén álló Kunágota otthonában lép pályára a három pont begyűjtésének igényével, a közvetlen riválisai viszont egymással csatáznak. A rangadón a második Lőkösháza a dobogóra pályázó Köröstarcsát fogadja, Komlósra pedig a Kétegyháza látogat.
A 12. forduló programja. Március 16., szombat, 15.00: Csanádapácai EFC (7.)–Kevermes SE (12.), Magyarbánhegyesi FC (9.)–Újkígyós FC (10.), Csorvási SK (8.)–Battonyai TK (6.), Tótkomlósi TC (3.)–Kétegyházi SE (5.), Kunágotai TE (11.)–Kaszaper FC (1.). Március 17., vasárnap, 15.00: Lőkösháza KSK (2.)–Köröstarcsai KSK (4.).

A Vármegyei III. osztály Déli csoportjában az éllovas Végegyháza jelképesen már szombaton bajnok lehet, amennyiben megőrzi hibátlan teljesítményét a legkitartóbb üldözőjének számító Kamut ellen. A sámsoniak a dobogós helyük fixálása végett tehetnek hasonló lépést a Gádoros ellen az egyke vasárnapi meccsen.
A Déli csoport 17. fordulóra eső programja. Március 16., szombat, 11.00: Mezőmegyer SE II. (5.)–Medgyesegyháza SE (4.). 15.00: Végegyházi SE (1.)–Kamuti SK (2.), Gerlai SE (8.)–Telekgerendási LSC (7.). Március 17., vasárnap, 15.00: Békéssámsoni SK (3.)–Gádorosi LSE (4.). Szabadnapos: Kardos KSK.

Az Északi csoportban hasonló helyzet állt elő, mint a második szekcióban, csak itt a csúcsrangadót hazai környezetben vívó Sarkadkeresztúr növelheti tekintélyesre a Vésztővel szemben meglévő 5 pontnyi fórját. Persze azért a jelentősen megerősödő sárréti alakulat bizonyára nem feltartott kezekkel fut majd ki a gyepre, és sikere esetén izgalmassá teheti a további versengést.
Az Északi csoport, 13. fordulóra eső programja. Március 16., szombat, 11.00: Kötegyáni FC (7.)–Zsadányi KSE (3.). 15.00: Sarkadi KLE (4.)–Csárdaszállási SZSK (8.), Okány KSK (6.)–Bucsa SE (5.), Vésztői TK (2.)–Sarkadkeresztúri SE (1.).
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában