Kosárlabda

2024.03.24. 14:10

Ötmeccses sikerszéria szakadt meg

Ötös győzelmi sorozata szakadt meg szombat este a Békéscsabai KK NB I. B-s férfi kosárlabda-csapatának, amikor is a szomszédvári riválisát látta vendégül az első számú viharsarki gárda. A vásárhelyiek tízmeccses sikerszériával érkeztek, amit jó játékkal újabbal toldottak meg.

Bakulya Mihály

Békéscsabai KK–Vásárhelyi Kosársuli 79-93 (26-30, 22-21, 15-19, 16-23)

NB I. B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Zöld csoport. Békéscsaba, 350 néző. Vezette: Sallai, Borgula, Drenyovszki.

Békéscsaba: Sucov 10/6, VARGA Á. 21/6, VARGA Z. 18/3, Vodila 4, Hajdu 8/3. Csere: Balog G. 3/3, Cvijin 11/3, Kurtucz 2, Vágvölgyi 2. Edző: Vuk Pavlovics.

Vásárhely: ROSIC 23/15, BORBÁTH 27/6, ORGONA 24/9, Balogh J. 7/3, Bálint 8/3. Csere: Bősz, Pinnyey, Knyur, Kelemen 4. Edző: Szasa Vejinovics.

A vásárhelyiek sikeres kinti dobásokkal, egy 10-2-es első három perccel teremtettek tekintélyt maguknak. Hazai oldalról a negyed második felében érkezett válasz, amikor Varga Zalán és Varga Ákos vezérletével sikerült a felzárkózás. A második tíz perc során a csabaiak többször megközelítették a látogatókat, de a vezetést nem tudták átvenni. A harmadik negyedben mindkét gárdának voltak jobb periódusai ennek megfelelően változott 5-6, illetve tíz pont fölött a különbség. A negyedik etap kezdetén még elérhetőnek tűnt hazai részről a bravúr, de végül a csongrádiak magabiztosabbak és pontosabbak voltak.

Vuk Pavlovics: – Puhán kezdtük a mérkőzést, emiatt ők el tudták kapni a fonalat. Egész mérkőzésen nagyon jó százalékkal dobták a triplákat, közelieket. Végig az eredmény után kellett szaladjunk, ami nagyon nagy energiákat emésztett fel, emiatt nem voltak elég pontosak a befejezéseink. Volt néhány reménysugár, amikor tudtunk labdákat szerezni, de ezekből a helyzeteink is rendre kimaradtak. Megérdemelten nyert a Vásárhely! Köszönjük szépen a fantasztikus hangulatot, mindkét tábor nagyon odatette magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában