Úszás

2024.03.12. 11:42

Minden éremből nyert az orosházi szenior úszó a dohai világbajnokságon

A 2024-es úszó világbajnokságnak a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) szervezésében a katari főváros, Doha adott otthont. A világversenyen idén is volt orosházi induló, a masters korosztályban Gombkötőné Tóth Ilona – ahogy a tavalyi, fukuokai világbajnokságról – innen is fényesen csillogó érmekkel tért haza. A legcsillogóbbat is az úszónő nyakába akasztották.

Csete Ilona

Az élversenyzők világbajnoksága után a szenior úszók is vízbe ugrottak az igazán impozáns Aspire Dome-ban. Magyarországról 9 egyesület 60 szenior úszója állt rajtkőre és közöttük volt törökbálinti színekben induló orosházi úszónő is.

Doha, úszás, szenior, érem
A világbajnok, Gombkötőné Tóth Ilona. Német és ausztrál ellenfelei mellett: 100 méter gyorson bronzérmének örült az orosházi úszónő (jobbról). Fotó: BMH


Nagyon erős és és népes volt a mezőny, a világ minden tájáról érkeztek úszók Dohába, hogy összemérjék erejüket több korosztályban. Gombkötőné Tóth Ilona a 10-es korcsoportot képviselte 74 évesen, annak is a felső korhatárát, tehát nála a 4 évvel fiatalabb vetélytársai is akadtak.

– A Törökbálinti Szenior Úszó Klub színeiben úsztam a világbajnokságon, onnan ugyanis népesebb csoport utazott ki.  Négy számban indultam, a dobogó minden fokára felállhattam és negyedik helyezést is elértem. Aranyérmet az ötven méteres gyorsváltóval nyertem, melyben a staféta négy tagjának összesen 280 évesnek kellett lennie. Ugyancsak a váltó tagjaiként, de már vegyesben lettünk ezüstérmesek. Az egyéni számok közül a százas gyors sikerült eredményesebben, ahol harmadikként értem célba, míg kétszázon negyedik helyen végeztem lettem – jegyeztük Gombkötőné Tóth Ilona szavait, aki állítása szerint maradéktalanul elérte a célját az eredményekkel.

Nem mellesleg a törökbálinti csapat 23 tagjával is kiváló világversenyt zártak, melyen magyar portemberek összesen 65 éremmel tértek haza. 

– Szeniorként azt gondolom, a résztvevő 80 ország közül az előkelő 6. helyet megszerezni összesítésben nagyon komoly eredmény. Sőt, jelentős siker. A sporttársakkal folytatjuk az edzésmunkát, örülünk egyéni sikereinknek és egymás eredményeinek. Mi már azért úszunk, hogy a napi teljesítményünk megmaradjon, egészségünket megtartsuk, amit a szeretett sportágunkkal érünk el – mondta elégedetten az úszónő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában