Biliárd

2024.03.20. 15:52

Orosházán bukott a bajnok Korona BK

Meglepetésből sem volt hiány a Magyar Bábus Biliárd Egyesület szervezésében zajló OB I.-es csapatbajnokság hétvégi nyolcadik fordulójában. Az A-jelű csoportban váratlan vereséget szenvedett a címvédő Korona BK, így az előző játéknapi rangadón elért sikere ellenére vissza kellett adnia vezető helyét a mezőberényieknek. Függetlenül a hátralévő programtól az is eldőlt, hogy a Tigris Cápák csapata ősztől a második vonalban folytatja.

Bakulya Mihály

Harmati László ezúttal is erőssége volt a bajnoki címre pályázó berényi csapatnak /Beküldött fotó/

A csoport:

Klub 120 Titánok–Korona BK 5:3

Seres Péter, Klub 120 Orosháza Titánok: – A sikerre éhes Titánok jobban akarták a győzelmet.

Dávid Gábor, Korona BK: – Jó hangulat, sportszerű játék volt. Az egyéni játszmákban teljesítettünk a várakozásnál gyengébben, ahol csak egy találkozót nyertünk, ez okozta a vereségünket.

DABE II.–Agrimill-Szikora BK 1:7

Klein Tamás, DABE II.: – Rendkívül erős és magasan képzett ellenféllel találkoztunk és bár mindent megtettünk, el kell ismerni, kijött a minőségbeli különbség. Gratulálunk a berényieknek és sok sikert kívánunk nekik!

Harmati László, Berényi BK: – Megérdemelt győzelmet arattunk, bár akkora különbség nem volt a két csapat között, mint amit az eredmény mutat. Ma számunkra kedvezően gurultak a golyó. Őszinte részvétünk Kardos Feri barátunk szeretteinek!

Dobozi BK–Tigris Cápák 8:0

Kiss János, Dobozi BK: – Jó játékkal, biztos győzelmet arattunk, mindenki kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Kállai József, Tigris Cápák: – Sajnos nem a terveink szerint alakultak a dolgok, sok volt a rossz döntés, amiből a hazaiak szinte mindig jól jöttek ki. A kedvünket az ízletes ebéd sem tudta enyhíteni, mert legalább döntetlenre gondoltuk, így viszont búcsúznunk kell az első osztálytól, de nem adjuk fel.

Az állás: 1. Agrimill-Szikora BK 14 pont (46:18), 2. Korona BK 12 (46:18), 3. Dobozi BK 10 (38:26), 4. Klub 120 Titánok 6 (29:35), 5. DABE II. 4 (21:43), 6. Tigris Cápák 2 (12:52).

B csoport:

Tótkomlósi BK I.–Csabai BK Taroló 3:5

Szekeres Lajos, Tótkomlósi BK: – A staféta jól indult számunkra, ám azután mintha elfelejtettünk volna biliárdozni. Gratulálunk az ellenfélnek!

Turi József, Csabai BK Taroló: – Szoros mérkőzést játszottunk a jól teljesítő komlósiakkal. A párosok összecsiszolódott játékának köszönhetően szereztük meg a győzelmet és a pontokat. Köszönjük a színvonalas vendéglátást.

Klub 120 Orosháza–Szeghalmi Safi BK 4:4

Csete Béla, Klub 120 Orosháza: – Szoros meccseken, igazságos pontosztozkodás született.

Sáfián György, Safi BK: – Jó eredményt értünk el a csoportelső otthonában. Négy-kettes vezetésünk birtokában bíztam a győzelemben, de a hazaiak párosai behúzták a meccseiket. A következő forduló sok mindenről dönt majd.

Belvárosi Pöröly Cápák–DABE I. 3: 5

Kocsondi Tibor, Pöröly Cápák: – Sajnos három-kettes vezetésünkről a vendégek fordítani tudtak és mindkét pontot elvitték. A következő játéknapon eldől, marad-e esélyünk a bennmaradásra.

Vígh Szabolcs, DABE: – Megszokott módon nehezen indult számunkra a mérkőzés, az elveszített staféta miatt, de utána jobban teljesített a csapat és sikerült a fontos két pontot bezsebelni a jól játszó hazaiak ellen.

Az állás: 1. Klub 120 BE Orosháza 14 pont (48:16), 2. DABE I. 10 (35:29), 3. Csabai BK Taroló 10 (32:32), 4. Szeghalmi Safi BK 9 (35:29), 5. Belvárosi Pöröly Cápák 3 (21:43), 6. Tótkomlósi BK I. 2 (21:43). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában