Vízilabda

2024.03.05. 09:56

Második helyen állnak a legfiatalabb pólósok

Az újpestiek vendégeként a fővárosban, a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda 33 1/3 méteres medencéjében játszotta le a Swietelsky-Békéscsaba három utánpótláscsapata az országos bajnokság rájátszásnak ötödik fordulóját. A három gárda közül a legfiatalabb, a gyermek korosztályú tudott csatát nyerni.

Gajdács Pál

Újpesti TE–Swietelsky-Békéscsaba 10–11 (1–3, 4–5, 1–2, 4–1)

Suhajda Zoltán, aki a gyermek korosztályúak találkozóján három gólig jutott, találatai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a legfiatalabbak továbbra is veretlenek a bajnokságban Fotó: T. Petka Anita 

Országos bajnokság, A2 csoport, rájátszás, gyermek korcsoport, Budapest. V.: Kollár, Duray. Békéscsaba: Kabai – Korcsok N. 5 (1), Suhajda Z. 3, Orosz R., Such 1, Zimbran 2, Nánási. Cs.: Czupper, Laurinyecz, Orosz B., Machlik. Edző: Fodor Ádám.

A békéscsabaiak egyenletes teljesítményt nyújtva remek játékkal tetemes előnyre tettek szert, ám a finisbe kanyarodva egymás után hárman is kipontozódtak a kezdőcsapatból, ettől kezdve feltámadt a fővárosi egylet, megkezdte a felzárkózást, 10–10-nél utolérték a viharsarkiakat, ám az utolsó szó a csabai gárdáé volt, amikor Suhajda Zoltán emberelőnyös helyzetből betalált, amivel el is dőlt a találkozó.

Az élcsoport állása: 1. Miskolc 13, 2. Békéscsaba 12, 3. Győr 12.

UTE–Swietelsky-Békéscsaba 10–8 (3–1, 2–2, 1–4, 4–1)

Országos bajnokság, A2 csoport, rájátszás, serdülők, Budapest. V.: Duray, Tordai. Békéscsaba: Beregszászi – Szalai, Suhajda Z., Szatmári L. 3, Szathmáry Zs., Pojendán 1, Pallag 2. Cs.: Bazsó, Nagy Á., Pónya 1, Csüllög, Fölker, Korcsok N. 1. Edző: Fodor Ádám.

Három–nullal, majd 5—1-gyel nyomatékosította a házigazda, hogy ezen a napon ők szeretnének nyerni. A csabaiak nem hagyták annyiban, a harmadik negyed végén fordítottak (6–7), sőt még következő etap elején is vezettek (7–8). A finis kevésbé volt sikeres, így az újpestiek otthon tartották a három pontot.

Az élcsoport állása. Serdülők: 1. Nagykanizsa 15, 2. Győr 12, 3. Miskolc 12, 8. Békéscsaba 0.

UTE–Swietelsky-Békéscsaba 21–7 (5–3, 4–0, 5–1, 7–3)

Országos bajnokság, A2 csoport, rájátszás, ifjúságiak, Budapest. V.: Tordai, Kollár. Békéscsaba: Korcsok P. – Budai T. 1, Szanyi 1, Fodor Zs. 1, Pojendán, Hajdu A., Pallag 2. Cs.: Beregszászi (kapus), Pónya O. 1, Szatmári L. 1, Szathmáry Zs., Lisztes, Tasnádi. Edző: Fodor Ádám.

Három–háromig volt méltó ellenfele volt a Békéscsaba a jó erőkből álló újpestieknek. Végül az eddig százszázalékos lila-fehérek nagy gólkülönbségű győzelmet arattak.

Az élcsoport állása: 1. Cegléd 15, 2. UVSE 15, 3. Miskolc 9, 6. Békéscsaba 3.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában