Biliárd

2024.02.02. 09:09

Nívós eurokégeles erőpróba Brnóban

A Társaság a Nemzetközi Bábus Biliárdért (TNBB) tagsága ismét a csehországi Brnóban járt, ahol az 5. International Eurokegel Tournament versenyen álltak az asztalok mellé az elmúlt hétvégén. A német és magyar szervezők az AKK Brno biliárd klub segítségével kísérleti jelleggel próbáltak téli időpontban egy húsz fős tornát lebonyolítani, amely siker esetén rendszeressé válhat.

Bakulya Mihály

A brnói verseny díjazott biliárdosai

Németországot 8, míg a magyar színeket 12 versenyző képviselte. A mezőny január 26-án csoport mérkőzésekkel kezdett, a résztvevők öt csoportban küzdöttet a továbbjutásért, a nap zárásaként a nyolcaddöntőket is megtartották. A magyar küldöttség remekül zárt, öt játékost jegyezhetett a legjobb nyolc között. A reggeli folytatásra a negyeddöntők maradtak, melyek győztesei már éremmel a zsebükben vívhatták a további csatákat, ugyanis bronzmérkőzést nem rendeztek a tornán.

Az elődöntőn megosztoztak a nemzetek egy-egy német és magyar párosítással. Az addig hiba nélkül szereplő Horváth Zoltán, a rutinos eurokegelesnek számító Vári Lászlóval találkozott. Horváth magabiztosan kezdett és megszerezte a vezetést, ám azután Vári magabiztos játékkal egyenlített. A sportágban fiatalnak számító Horváth Zoltán ezután magasabb sebességbe kapcsolt és rendkívül magas szintű játékot mutatva két szettet nyert sorozatban. A párhuzamos német rangadón Eric Baldermann két nyert szett után a meccs lezárásához is közel járt, azonban az időközben magára találó André Hehne nagy bravúrral fordított.

Horváth Zoltán hibátlan teljesítménnyel nyert

A döntő kérdése az volt, hogy a nemzetek csatájában a hibátlanul menetelő és kiváló formát mutató Horváth Zoltán, vagy a rendkívül intelligens biliárdot bemutató, nem mellesleg címvédő német André Hehne hódítja el a nemzetközi trófeát? A magyar biliárdos első alkalommal vett részt nemzetközi tornán, remek felfogásának és képességeinek köszönhetően magabiztos játékkal szerzett vezetést. A második szettben Hehne igazi arcát mutatva, remek játékkal egalizált, de azután Horváth visszavette az irányítást és elsöprő különbségű győzelmet produkált. A negyedik szett szoros csatát hozott. A német játékos 90-88-as előnyénél egy közepesen jó pozíciónak mondható lehetőségből Horváth mértani pontosságú lökéssel megszerezte a hiányzó 12 pontot, ami a trófea elnyerését is jelentette számára..

Eredmények

Negyeddöntők: Horváth Zoltán–Tomka Lajos 3:2, Eric Baldermann (német)–Tímár András 3:1, Harmati László–André Hehne (német) 0:3, Thoralf Weidner (német)–Vári László 1:3. 
Elődöntők: Horváth Z.–Vári 3:1, Baldermann–Hehne 2:3. Döntő: Horváth Z.–Hehne 3:1.

Végeredmény: 

1. Horváth Zoltán
2. André Hehne
3. Eric Baldermann és Vári László
5. Tomka Lajos
7. Tímár András
8. Harmati László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában