Vízilabda

2024.02.19. 11:44

Három mérkőzésből kettőt megnyertek a békéscsabai fiatalok

Mintegy kéthónapnyi szünet után a békéscsabaiak számára (is) folytatódott az országos utánpótlás-bajnokság, amelynek során a rájátszáshoz érkeztek a csapatok. Az alapszakaszban nyújtott teljesítmény után a csabai klub triója a felsőházba került, ahol vasárnap a rájátszás első, az alapszakaszból hozott eredményekkel a 4. fordulóra került sor. A fiatalok a számukra meglehetősen ismeretlen Nagykanizsa csapataival kezdték a rájátszást. Mérlegük a nap végén: két győzelem, egy vereség.

Gajdács Pál

A nap első mérkőzésén a gyermek korosztályúak összecsapásán Orosz Regő két fontos, a győzelemhez szükséges gólig jutott

Fotó: T. Petka Anita

Swietelsky-Békéscsaba–Kanizsa VSE Nagykanizsa 10–6 (3–0, 3–0, 3–3, 1–3)

Rájátszás az 1–8. helyért, gyermek korcsoport, Békéscsaba. V.: Berki, Szabó Xénia. Békéscsaba: Kabai – Korcsok N. 3 (1), Suhajda Z. 1 (1), Orosz R. 2, Such 1, Zimbran 2, Nánási. Cs.: Gyuricza (kapus), Czupper, Suhajda S., Orosz B. 1, Machlik, Hajdu Á., Plavecz, Szlúka. Edző: Fodor Ádám. Nagy jelentősége volt az első félidőben megszerzett tetemes előnynek és a nagykanizsaiak gólínségének abban, hogy az előny kitartott a mérkőzés lefújásáig.

Az élcsoport állása: 1. Miskolc 10, 2. Békéscsaba 9, 3. Győr 9, 3. 

Swietelsky-Békéscsaba–Kanizsa VSE Nagykanizsa 5–10 (2–3, 1–1, 2–5, 0–1)

Rájátszás az 1–8. helyért, serdülők, Békéscsaba. V.: Juhász, Berki. Békéscsaba: Beregszászi – Suhajda Z., Bazsó, Szathmáry Zs., Nagy Á., Csüllög Fölker. Cs.: Szalai, Korcsok N. 1, Szatmári L. 2, Pojendán, Pónya O., Pallag 2 (1). Edző: Zsilák László. A békéscsabaiak egyetlen emberelőnyös helyzetet sem tudtak értékesíteni, a kanizsaiak ötven százalékon teljesítettek. A büntetőket mindkét gárda százszázalékosan belőtte, a különbség annyi, hogy a csabaiak egyszer, a vendégek négyszer állhattak oda az ötös vonalhoz. Ez utóbbi különbségek el is döntötték a pontok sorsát.

Az élcsoport állása: 1. Miskolc 12, 2. Nagykanizsa 12, 3. Győr 9, 8. Békéscsaba 0.

Swietelsky-Békéscsaba–Kanizsa VSE Nagykanizsa 15–8 (3–2, 3–2, 3–3, 6–1)

Rájátszás az 1–8. helyért, ifjúságiak, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia, Juhász. Békéscsaba: Korcsok P. – Budai 1, Szatmári L. 3, Fodor Zs. 6, Pojendán, Hajdu A. 3, Pallag 1 (1). Cs.: Beregszászi (kapus), Szalai, Pónya O., Szanyi 1, Szathmáry Zs., Lisztes, Tasnádi. Edző: Ajtai Miklós. Sokáig szorosan alakult a mérkőzés, az utolsó negyedben azonban a Békéscsaba huszáros hajrát vágott ki, és végül nagy különbséggel legyőzte ellenfelét.

Az élcsoport állása: 1. Cegléd 12, 2. UVSE 12, 3. Miskolc 6, 6. Békéscsaba 3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában