Asztalitenisz

2024.01.31. 09:01

Szántosi Dávid, a 2028-as olimpiát célozza meg

A közelmúltban Budapesten, az Ormai László Csarnokban tartotta meg a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) idei első szakmai napját, valamint a tehetségkutató kiválasztóját.

Verasztó Lajos

Szántosi Dávid

Fotó: MOATSZ

Kovacsics Imre, a szövetség elnöke elmondta, a novemberi kínai látogatása során azt tapasztalta, hogy az ázsiaiak két olimpiai ciklusban gondolkodnak, ez a záloga a folyamatos fejlődésnek. Ezért hívta életre a szakmai napokat, amelyen nemcsak az edzők szakmai továbbképzése volt a cél, hanem a 2028-as, és a 2032-es olimpiára megtalálni azokat a tehetségeket, akik ott akár érmes, vagy pontszerző helyen végezhetnek.

Fest Attila, a Szarvasi Körös ASE edzője elmondta, a tavaly az év utánpótlás férfi asztaliteniszezőjének megválasztott 17 éves tanítványát, Szántosi Dávidot a 2028-as olimpia várományosának tartja a hazai szövetség. A napokban az edző a többéves felkészülés szakmai, és anyagi feltételeinek megteremtéséről Szarvason tárgyal majd Fábián Lászlóval, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkárával, és az asztalitenisz nagykövetnek kinevezett, négyszeres világbajnok, Jónyer Istvánnal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában