Labdarúgás - Vármegye II./A

2024.01.31. 07:21

Két vasat tartanak tűzben a megyeriek

A Csaba Parkban megtartott hétfői futóedzéssel vette kezdetét a Mezőmegyer SE labdarúgóinak téli felkészülése.

Bakulya Mihály

Balog Krisztiánékra tavasszal komoly kihívások várnak

Fotó: Bohus Krisztián

A Vármegyei II./A osztályú bajnokság második helyén tanyázó narancs-feketék a dobogós pozíciójuk megőrzésének szentelik a tavaszi idényt.

Az ifjú édesapa, Nyúl Gábor edző heti szinten két foglalkozást vezényel a kerethez tartozó játékosok számára. A hét eleji futásokat, csütörtöki szabadtéri gyakorlások egészítik ki a megyeri pályán, edzőmérkőzést csupán egyet terveznek, azt pedig a Szabadkígyós elleni hazai kupacsata főpróbájaként időzítik.

– A két közös gyakorlás mellett nem látjuk a hétvégi gyakorlómeccsek szükségességét, hiszen a játékosaink döntő többsége helyben, vagy más településen kispályázik a téli időszakban, ráadásul az állományunk összetétele sem változik érdemben – indokolt a játékos-edző.
A megyeriek egyetlen új szerzeménye Papp Dávid lesz, a 30 esztendős középpályás hosszabb külföldi munkavállalásból tért haza és a jaminai együttes volt az utolsó állomáshelye. A féléves eltiltását letöltve visszatérhet az öltözőbe Benyó Norbert, aki ha a játékra fókuszál, komoly erősítést jelenthet. Akad távozó is. Szilágyi Ádám szegedi munkahelyéhez közel keresett csapatot, így került vissza a csongrádi I. osztályban szereplő Ásotthalomhoz. Mellette Láza Dévald Márk számára közeleg egy külföldi küldetés, emiatt csak részfeladatokat tud vállalni az idényből.

Nyúl Gábor elmondta még, hogy az állóképesség fejlesztésre helyezi a hangsúlyt az alapozás első részében, mert az komoly jelentőséggel bír a tervek realizálásában.

– Sok múlik azon, hogy a játékosaink partnerek lesznek-e a munkában, hiszen a képességek adottak. Erő nélkül viszont semmilyen szinten nem lehet érvényesülni. Fontos elképzeléseink vannak az idénnyel kapcsolatban, a dobogós helyezés megtartása a célunk, de a vármegyei kupában is szeretnénk minél tovább menetelni, s ha lehetőség nyílik rá, idén is kikerülni az országos vérkeringésbe – tette hozzá.

A megyeriek számára február 24-én vált élesre a szezon, amikor is a Szabadkígyóst fogadják a Békés Vármegyei Kupa keretében, a bajnokságot március 9-én ugyancsak hazai pályán indítják a Békésszentandrás ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában