Röplabda

2024.01.10. 09:42

Bolgár helyett bolgár röplabdázó Csabán

A Swietelsky-Békéscsaba extraligás női csapatot működtető gazdasági társaság menedzsmentje egy nappal korábban jelentette be, hogy felbontotta a bolgár légiósa, Iveta Stanchulova szerződését. A klubnál nem sokáig maradt betöltetlen a megüresedett hely, ráadásul az új szerzemény úgymond „retúrjeggyel” érkezik.

Gajdács Pál

Miroslava Paskova

Forrás: BMH

Sikerült megállapodniuk a bolgár válogatott csapatkapitányával, Miroslava Paskovával, aki már ma megérkezik Békéscsabára. A 27 éves, 180 centiméter magas ütőjátékos a görög AEK Athéntól kerül a BRSE állományába, korábban megfordult Törökországban és Lengyelországban is – utóbbi helyen bajnoki és kupabronzzal lett gazdagabb a Rzeszów színeiben. A legnagyobb sikereit hazájában érte el, ahol háromszor nyert bajnokságot, négyszer pedig kupát, sőt a 2020–2021-es Bolgár Kupa legjobb játékosának is megválasztották.
Ami a nemzeti csapatot illeti, 2021-ben elhódította az Arany Európa-ligát a bolgár válogatottal, valamint tagja volt annak az U23-as együttesnek is, amely 2017-ben világbajnoki bronzérmet szerzett. A 2023-as Nemzetek Ligájában egy mérkőzésen lépett pályára, akkor csapatkapitányként vezette övéit 3:0-s győzelemre a horvátok ellen, majd ugyanebben a minőségben szerepelt az Európa-bajnokságon is.

A játékos Európa top bajnokságaiból is kapott megkeresést, végül Békéscsabára írt alá a szezon végéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában