Röplabda

2023.12.14. 15:05

A nők az ezüst divízióban indulnak

A magyar női válogatott – amelyben rendszeresen helyet kapnak békéscsabai röplabdázók is – az ezüst divízióba kapott besorolást az átalakuló Európa-ligában, míg a férfiak nem neveztek a megméretésre.

Gajdács Pál

A magyar női röplabda válogatott

Az európai szövetség honlapján elérhető versenykiírás szerint az arany divízióba – amelyben eddig szerepeltek a magyarok – az idén feljutott észtek mellett a 11, legjobb európai ranglistás helyezéssel rendelkező nevező került. A Magyar Röplabda Szövetség honlapja szerint a magyar nemzeti csapat ebben a rangsorban a 25. helyen áll, a legrosszabb arany divíziós résztvevő osztrákok a 21.-ek, így a magyarok ezúttal csak a második vonalban vehetnek részt. A három fordulós csoportkörben – amelyből az egyik Magyarországon lesz – Izlanddal, Lettországgal, Luxemburggal, Feröerrel és Finnországgal találkozik a magyar csapat. A csoportkör hazai rendezésű tornájára május 31-e és június 2-a között kerül sor, ekkor a finneket és a letteket fogadják a mieink. Amennyiben sikerül döntőbe jutni, lehetőség nyílik az „Arany” divíziós szereplés kiharcolására. Az oda-visszavágós döntő június 13-án és 16-án lesz. Az „Ezüst” divízióban még a bosnyákok, a portugálok, a montenegróiak és a georgiaiak szerepelnek a hölgyeknél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában