Biliárd

2023.11.23. 12:42

Hódít az eurokégel és a dupla buzera játék is

Bakulya Mihály

Az okányi eurokégel verseny legjobb négy versenyzője

Forrás: Beküldött felvétel

Bár a nemzetközi egyezség alapján kialakított eurokégel szabályrendszert előnyben részesítő biliárdosok a közelmúltban önálló utat választottak, a Magyar Biliárd Szövetség bábus szakágán belül is maradtak kedvelői ennek a játéknak.

Számukra indították el több fordulós versenysorozatot, melynek két állomása zajlott le időközben. A Körös Panzió és Étteremben lebonyolított első torna Turi Zoltán diadalával zárult, a békési biliárdos a mezőberényi Kiss Lászlóval játszotta a döntőt. Utóbbi versenyző az okányi 2. Eurokegel verseny megnyerésével vigasztalódott, illetve az összesített pontversenyben is átvette a vezetést.
A november 18-i eseményen a csoportkört követően fergeteges játékkal, megállíthatatlanul menetelt az elődöntőig, ahol a szintén sikeres mérkőzéseket záró, vásárhelyi Pardi Rolanddal találkozott. Az addig játszmát sem bukó Kiss László itt veszítette el a  első szettet, így a döntőben a tapasztalt Tímár Andrással csatázhatott. A Berényi BK játékosa itt sem bizonytalanodott el, 2:0-s sikerrel zárta a verseny legrangosabb mérkőzését.

Az I. Eurokegel verseny végeredménye: 1. Turi Zoltán (Jóbarát BK Wolf Team), 2. Kiss László (Agrimill Szikora BK), 3. Bíró Imre (Korona BK), 4. Turi József (Csabai BK).
A II. Eurokegel verseny végeredménye: 1. Kiss László, 2. Tímár András (Korona BK), 3. Bíró Imre (Korona BK), 4. Pardi Roland (DABE I.).

A biliárdosok életét a hagyományos 120 fás dupla buzera versenysorozat teszi teljessé. A játéknak ezt a módozatát a televíziós közvetítés kedvéért hívtak életre, tekintettel arra, hogy minden eredményes találat duplán íródik, így rendkívül gyorsan lepö9rögnek a szettek és a mérkőzések. Itt is két viadal zajklott le az elmúlt hetekben. Gyomaendrődön a Hollerban a gyulai Farsang János, az Okányi Biliárd Klub rendezésében megtartott tornán a gyomaendrődi Biró Imre bizonyult a legjobbnak.

Az I. Dupla Buzera verseny végeredménye: 1. Farsang János (Gyulai Schön BK), 2. Pardi Roland, (DABE I.), 3. Biró Imre (Korona BK), 4. Bencsik Tibor (Csabai BK).
A II. Dupla Buzera verseny végeredménye: 1. Biró Imre, 2.  Petrucz Gyula (Székkutasi BK), 3.  Juhász Tamás (Magamért BK), 4. Bodó Ferenc (Agrimill Szikora BK).

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában