Taekwondo

2023.11.21. 14:33

Békéscsabai taekwondós érmek az ob-ról

Dunaharaszti adott otthont a napokban a WT Taekwondo országos bajnokságnak, melyen 26 egyesület közel 400 versenyzője mérhette össze tudását. Érdekesség, hogy a Dunaharaszti Ninják Taekwondo Egyesület vezetője az a Szedoglavits Alajos négy danos mester, aki korábban a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület WT taekwondo Szakosztályát is irányította, s aki a mai napig látogatja és segíti instruktorként volt klubját.

Gajdács Pál

A bajnokságon két fő irányvonal volt, a poomsae (formagyakorlat) és a kyorugi (küzdelem). Békés vármegye egyetlen WT Taekwondo klubja, a békéscsabai József Attila LTE WT Taekwondo csapata felkészültségét mutatja, hogy két arany-, és két ezüstérmet is hazahozott. 

A szakosztály hat főt regisztrált a versenyre, de a megmérettetés napjára az egyik sportoló lebetegedett, így öt taekwon-dós kezdhette meg a versenyzést kyorugi számokban. 

A József Attila LTE eredményei. Felnőtt A. -58 kg: 2. Fajzi Dániel 2. dan. Junior A. -45 kg: 1. Gyuricza Ádám 2. kup. Junior B. -45 kg: 1. Sutóczki Nándor 9. kup. Kadet B. -37 kg: 2. Borsos András Levente 8. kup. Gyermek III. kcs., B. -33 kg: 5. Fajzi Gergő 5 kup.

A versenyzőket Gyuricza Imre 1. kup készítette fel, a felkészítésben Lányi Réka 3. dan és Matusik Andrea 2. dan nyújtott segítséget.

Az indulók mellett a verseny lebonyolításában a JALTE WT Taekwondo szakosztályból Lányi Csilla 1. dan, Dombi Dávid 2. dan és Fajzi Dániel 2. dan versenybíróként segített a lebonyolításban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában