Labdarúgás

2023.10.01. 13:28

Szélsőséges félidők Mezőmegyeren

Berényi bravúr született a Vármegyei II./A osztályú bajnokságban 6. fordulója szombati játéknapjának mezővárosi rangadóján, Mezőmegyeren.

Bakulya Mihály

A fehér mezes kovácsháziak jól harcoltak, de ez is kevésnek bizonyult az első pontjaik begyűjtéséhez Orosházán. Fotó: Bohus Krisztián

A házigazdák az első félidőben adtak tekintélyes előnyt vendégeiknek, amit feljavuló teljesítménnyel sem tudtak pontra váltani. Hazai környezetben őrizte meg veretlenségét a Doboz, továbbra sincs pont a sereghajtó kovácsháziak számláján.

Békési FC–Békésszentandrási HMSE 0–0
Vármegyei II./A osztályú mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Kató Benedek.
Békés: Takács – Minya, Kis J., Medve, Reszelő J. (Benedek), Római J. (Nagy J.), Rigler, Mester (Novodomszky), Laukó (Varga K.), Kardos, Balázs. Edző: Szarvas András.
Békésszentandrás: Buzás – Szebegyinszki, Olasz István, Pecznik, Lós, Szécsi, Szűcs, Balázs, Sztricskó, Virág, Tasi K. (Csipai). Játékos-edző: Lós István.

Azonos „kaliberű”csapatok csatáját hozta a kilencven perc, komoly helyzet nélkül. Igazságos eredmény született a sok sárga lap ellenére sportszerű csatában.

Szarvas András: – Küzdelmes mérkőzésen, igazságos döntetlen született.

Lós István: – Nagy mezőnymunka folyt kevés helyzettel, így reális eredmény született. A végén nálunk volt a meccslabda, de a hazai kapus nagy bravúrral védett. A játékvezető nem volt a helyzet magaslatán.

Bíró Péter

Füzesgyarmati SK II.–Szabadkígyósi SZSC 1–0 (0–0)
Füzesgyarmat, 50 néző. Vezette: Hajdú Imre.
Füzesgyarmat II.: Zsibrita – Jámbor (Kovács A.), Polgárdi (Kiss B.), Szőke (Kovács M.), Vámos, Komáromi, Hoffmann (Tóth K.), Csaplár (Marozsán), Zs. Nagy, Szakács, Vígh. Edző: Fábián Ottó Olivér.
Szabadkígyós: Dolezsán – Sebestyén A. (Mohácsi), Szilágyi, Alb, Frankó, Sebestyén M., Maglóczki (Oláh G.), Ancsin, Faragó, Somogyi, Papp D. (ifj. Szabó Z.). Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.
Gólszerző: Szakács (79.).

Nem hozott szép játékot a mérkőzés. Az első félidőben a hazaiak jelentettek több veszélyt, de túlságosan körülményesek voltak, a kígyósiak pedig inkább rögzített szituációkból veszélyeztettek. Szünet után is sokáig eredménytelenül gyűrte egymást a két fél, mígnem a hazaiak találtak egy gólt, amivel mindhárom pontot otthon tartották.

Ifj. Szabó Zoltán: – Az első félidőben kiegyenlített küzdelem folyt. A folytatásban egy elkerülhető gólt kaptunk, amire már nem tudtunk reagálni.

Fábián Ottó: – A három nagy kihagyott helyzet ellenére is sikerült győztesen levonulnunk a pályáról, korábban ezek rendre megbosszulták magukat. Remélem, hogy ezzel megindulunk felfelé.

Szeles Kristóf

OMTK-Rákóczi–Mezőkovácsházi TE 5–2 (2–1)
Orosháza, 50 néző. Vezette: Gyebrovszki György.
Orosháza: Dobozi – Czinkóczi, Polacsek (Buzai), Janicsek, Berta (Ángyán), Valach (Kérdő), Kocsis, Kun Szabó, Györgyi (Balog N.), Szűcs (Csőke), Halász. Edző: Bodzás Ádám.
Mezőkovácsháza: László M. – Multyán P. (Szokai), Ondos, Seicz, Blahó, Csurár, Bessenyei F., Budás, Almádi, Bereczki, Andrej (Krajcsi), Sódar. Edző: Matuz Tamás.
Gólszerző: Kocsis (2., 39. – 11-esből), Csőke (70.), Halász (79.), Kérdő (88.), ill. Saicz (28.), Blahó (81.).

A korai góljuk mintha a házigazdákat zavarta volna meg, a folytatásban a sereghajtó kiegyenlítette a játékot, majd az eredményt is. Szünet előtt büntetőből szezett ismét vezetést a Rákóczi, szünet után viszont játékban is felülkerekedett, így nem érdemtelenül nyerte a mérkőzést.

Bodzás Ádám: – A gyors gól elhitette a fiúkkal, hogy simán megnyerjük a mérkőzést, de jött a hidegzuhany! Az első félidőben nagyon nehezen találtuk a jól védekező ellenfelünkkel szemben a megoldást, viszont szünet után a cseréinknek köszönhetően sikerült nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni és megnyugtató előnyt szerezni. Jó játékvezetés.

Matuz Tamás: – Végre helyzeteket tudtunk kialakítani, de ezeknek csak egy részét sikerült gólra váltani. A gyermeteg hibák még mindig kísértenek, amit az ellenfeleink rendszerint kihasználnak, így pedig nagyon nehéz meccset nyerni.

B. T.

Dobozi SE–Elek USE 1–1 (0–0)
Doboz, 100 néző. Vezette: Baczovszki Attila.
Doboz: Farkas Zs. – Szabó R., Szabó B. (Köteles G.), Huszár A., Kopács, Szabó L., Váczi R., Barcsay (Sztojka N.), Balogh Á., Szigeti, Rácz Gy. Edző: Kis László.
Elek: Krisán – Kovács J., Jánki (Nagy R.), Kajári, Sipos, Nagy Á. (Grósz), Nagy G., Kádár, Kasznár, Dehelán, Rostás (Kovács Zs.). Edző: Turcsek Zoltán.
Gólszerző: Sztojka N. (88.), ill. Kasznár (82.). Kiállítva: Sipos (93. – második sárga lap).

Az első félidő eseménytelenül telt el. Szünet után a hazaiak kreativitása helyzetekben mutatkozott meg, a végén viszont nekik kellett megdolgozniuk az egyik pontért. A döntetlen reális.

Kis László: – Küzdelmes mérkőzésen, a helyzetek alapján nyernünk kellett volna. Gratulálok játékosainknak a küzdőszellemért!

Turcsek Zoltán: – A kettes számú asszisztens téves szabályismerete fosztott meg minket két ponttól. Gratulálok a csapatomnak.

Tobai János

Mezőmegyer SE–Mezőberényi LE 2–3 (0–3)
Mezőmegyer, 50 néző. Vezette: Fekete Zoltán.
Mezőmegyer: Kun – Lehoczki (Nyúl), Horváth B. (Pusztai), Nagy B., Kurucz (Szilágyi), Séllei, Mengyán, Kecskeméti, Takács (Szabó T.), Balogh M., Balog K. Játékos-edző: Nyúl Gábor.
Mezőberény: Rau – Fazekas, Kéki, Tóth J., Kovács Gy. (Székely), Zsíros, Durkó, Olej T., Adamik (Bereczki), Stibán (Kajlik), Kanó. Edző: Gézárt Zoltán.
Gólszerző: Mengyán (69.), Balog K. (72.), ill. Fazekas (22.), Durkó (26.), Stibán (41.).

A berényiek az első félidőben kíméletlenül lecsaptak a megyeriek hiányosságaira. A folytatásban a hazaiak nagy erőket mozgósítottak, hogy mentsék a menthetőt, de a látogatók előtt is megvoltak a lehetőségek.

Nyúl Gábor: – Ilyen a futball! Gratulálok a vendégeknek, de a saját csapatomat sem érheti kritika.

Gézárt Zoltán: – Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. Az első félidő után azt hittük eldöntöttük, azt követően nagyon jól védekeztünk, és a veszélyes kontráinkkal korábban is lezárhattuk volna a mérkőzést.

Gömöri János

A Békéscsabai MÁV SE–Dévaványai SE és a Csabacsűdi GYLSE–Kondorosi TE mérkőzéseket vasárnap játsszák.

 

Következik

7. forduló. Október 7., szombat, 15.00: Dévaványai SE–Füzesgyarmati SK II., Szabadkígyósi SZSC–Csabacsűdi GYLSE, Kondorosi TE–Békési FC, Békésszentandrási HMSE–Dobozi SE, Mezőberényi LE–OMTK-Rákóczi, Mezőkovácsházi TE–Békéscsabai MÁV SE, Elek USE–Mezőmegyer SE.

 

Mesterlövészek

7 gólos: Szabó Erik István (Dévaványa).

5 gólos: Balog Krisztián (Mezőmegyer), Rafaj Milán Barnabás (Kondoros).

4 gólos: Kasznár Márk (Elek), Papp Dávid (Dévaványa), Takács Márk Csaba (Kondoros).

3 gólos: Balázs Attila (Békés), Balogh Milán (Mezőmegyer), Durkó László (Mezőberény), Fazekas Márk (Mezőberény), Nyúl Gábor (Mezőmegyer), Rostás Benjámin (Elek).
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában