Shotokan karate

2023.10.19. 12:59

Országos karate tábor Békéscsabán

Nemrégiben tartották meg Békéscsabán az A.J.K.A. országos shotokan karate tábort, ahová az egész országból érkeztek karatékák. A tábort a szervezet vezetője, Sensei Sáfár László X. Danos shotokan karate mester nyitotta meg, aki egyúttal be is mutatta az amerikai, német és magyar instruktorokat.

Gajdács Pál

Az összesen négy edzésen résztvevők egy kidolgozott tematika alapján hajtották végre a gyakorlatokat. Természetesen voltak időszakok, amikor a fekete öves karatékák, mesterek különváltak a színes övesektől így mindenki a szintjének megfelelő új ismeretanyagban részesült.

A táborban a Kihon-gyakorlatokon keresztül végezték a testmozdulást, test kitérést különböző irányokba. A formagyakorlatok katák, melyeket speciálisan több téma, Heian godan, Kanku sho köré választottak ki. Ezek összetett mozdulatsorok, melyek segítségével gyakorolni lehet a testmozdulást, melyet páros gyakorlatban eszközök segítségével is fejlesztettek. Az edzéseken résztvevők nem csak fizikai, de szellemi tudásanyagot is kaptak.

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Shotokan Karate Szakosztálya tisztességesen, méltó helyen – a Gyulai úti vívóteremben – és jó minőségben tudta megszervezni a tábort Sensei Farkas András VII. Danos mester vezetésével aki egyben a szakosztály vezető edzője is.

Október 28-án ismét Békéscsabán találkozik a szövetség élmezőnye. Az Erzsébethelyi Általános Iskola tornacsarnokában rendezik meg az A.J.K.A. szövetség országos bajnokságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában