Erőemelés

2023.10.17. 12:57

Kurucz László világrekordja fekvenyomásban a vébén

Hatfős minicsapattal indult a békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power a vasárnap Kiskunfélegyházán befejeződött GPC Erőemelő Világbajnokságon. Csapatuk egészen kiválóan szerepelt, hiszen Poliák Judit és Kurucz László révén két vb-aranyérmet is bezsebelt, emellett egy ezüst-, és két bronzmedált is kiérdemelt.

Gajdács Pál

A kiskunfélegyházi világbajnokságra harminc ország több, mint kilencszáz versenyzője – hazánk 384 fővel – nevezett.

A békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power versenyzői igazán kitettek magukért. Az élete első vébéjén induló Poliák Judit 90 kg-os eredménnyel felhúzásban megnyerte a masters 3-as korosztály 50 kg-os súlycsoportjának versenyét. 

A világbajnokságon szép számban születtek világrekordok is, ebből egyet békéscsabai sportoló ért el. A masters 4-es korcsoportban Kurucz László fekvenyomásban világrekorddal győzött, aki a 67,5 kg-ban 115 kg-ot nyomott ki. Ez az eredmény az abszolút kategóriában is kiemelkedőnek számít, hiszen ebben az összevetésben, ami közel 40 kategóriát jelent, a harmadik helyen végzett.

Dénes József, a Fanatic Body&Fitness Power vezetője elmondta, hogy a masters egyes korosztályban nevező Lechner István a +125 kg-osok között fekvenyomásban 135 kg-ot produkált.

– Gróza Mihály a masters egyes korosztályban Poliák Judithoz hasonlóan élete első világbajnokságán mérettetett. A debütálása jól sikerült, hiszen a 74 kg-osoknál fekvenyomásban 115 kilogrammot teljesített és harmadik lett – mondta a Fanatic vezetője. – Nem indult még világversenyen Csizmadia József sem, aki fél éve nőtte ki a junior korosztályt. Az open kategóriában a 82 kg-os súlycsoportban 115 kg-ot elérve ugyancsak bronzérmes. Klemm Ferenc a masters egybe nevezett és a +110 kg-ban fekvenyomásban egy hihetetlenül erős mezőnyben 170 kg-al negyedik lett. Ő is most szagolhatott bele először egy világverseny hangulatába. Büszke vagyok a kis csapatomra, mert hihetetlenül kemény munkával, önerőből érte el ezeket az eredményeket. Nagy köszönettel tartozom Kurucz Lászlónak és Forgó Lajosnak, akik nagy szakmai hozzáértéssel nagyban besegítették a versenyzők felkészítésébe – zárta Dénes József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában