Atlétika

2023.10.10. 12:03

Idén is nagy mezőnyt várnak a pósteleki Mezei Magyar Liga-versenyre

Hagyományosan a pósteleki parkerdőben kerül sor a Mezei Magyar Liga nyitányára. Az országos sorozat versenyének a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából idén is a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club lesz a házigazdája október 14-én, szombaton.

Gajdács Pál

Fotó: Imre György

Az igazolt versenyzőknél hétfőn zárult a nevezés, eszerint százötvenen jelezték részvételi szándékukat, így a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club tájékoztatása szerint az amatőrökkel együtt legalább háromszázan indulnak a 11.30 órakor kezdődő eseményen.

– Megtizedelődött az indulóink létszáma, ennek egyik oka betegség volt – mondta Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club igazgatója, vezetőedzője. – Előzetesen Zahorán Milán volt az egyik futónk, akitől jó eredményt várhattunk, ám ő most a Csabai Garabonciás Napokra figyelt, ahol megválasztották az egyik diák-alpolgármesternek. A nőknél Gregor-Pap Csilla sérüléssel bajlódik, így sajnos vele sem számolhatunk. A felnőtteknél Karsai Gábor betegséggel küszködött az elmúlt héten, ám bízunk benne, hogy megfelelő ellenfele tud lenni az egyik esélyes Lomb Ádámnak. Felhívnám a figyelmet az amatőr futóknál a viadal egyik fővédnöke, Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Kovács Mihály, klubunk elnökségi tagja és a világbajnok súlylökő Tajti-Márton Anita férje, Tajti Zsolt különversenyére.

Győztest a Mezei Ligában az U14, az U16, az U18 és az U20-as kategóriákban (és a 2004-es születésűeknél idősebb abszolútban is) hirdetnek. Az U12-es korosztályban 1500 (e korosztály indulói nem a ligaverseny keretében futnak), 2000, 3000, 4500, 6000 és az U20-ban, valamint az abszolútban 7500 méter a penzum az 1500 méteres cross jellegű körpályán.

Az amatőrök 6000 méteren állhatnak rajthoz 13.30-tól méghozzá egy nemes cél érdekében, a Remény-Lak menhelyen élő állatokért futnak. 

Tóth Sándor elmondta, hogy ünnepre is készülnek, a verseny keretében búcsúzik el a klub világbajnok súlylökőjétől, az élsporttól visszavonuló Márton Anitától.

– Jó hangulatú, színvonalas, jó eredményeket hozó versenyre számítok, melyen tiszteletét teszi súlylökő világbajnokunk, Márton Anita, aki hoz magával egy súlygolyót is, és utoljára nálunk bemutat néhány lökést is – mondta a klubigazgató.

A Mezei Magyar Ligában a pósteleki után idén még két fordulót rendezek, november 11-én Veszprémben, november 25-én Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában