Labdarúgás

2023.10.21. 22:13

A hajrában fordított a Kondoros

Két ponttal tovább növelte előnyét a Vármegyei II./A osztályú bajnokságban a kondorosi csapat. A veretlenül menetelő újonc ezúttal a második félidőre tíz emberre fogyatkozó szentandrásiak ellen fordított látványos hajrában, és mivel a további közvetlen riválisai döntetlenre végeztek, immár 8 egységgel vezeti a mezőnyt.

Bakulya Mihály

A rutinosabb dobozi csapat meglepte a fehér mezes szabadkígyósiakat a szombati mérkőzésen és jobb helyzetkihasználással mindhárom pontot elvitte. Fotó: Bencsik Ádám

Dévaványai SE–Békési FC 1–1 (0–0)
Dévaványa, 70 néző. Vezette: dr. Kiss Attila.
Dévaványa: Szász – Nagy Z., Furka (Ungi), Katona (Csordás), Adamecz, Papp K., Szabó E., Ernyes, Diós, Szarka, Végh. Edző: Bereczki Árpád.
Békés: Takács – Medve, Minya, Kis J., Reszelő J., Római J. (Novodomszky), Antal, Laukó (Nagy J.), Mester, Kardos (Megyeri), Balázs. Edző: Szarvas András.
Gólszerző: Adamecz (66.), ill. Kardos (69.).

Kiegyenlített mérkőzés volt, a tartalékos hazaiak előtt talán valamivel több lehetőség adódott, de ezekkel nem tudott élni. A vendégek szervezett játékkal rukkoltak ki, a ványaiak góljára is volt nyomban válaszul, így nem érdemtelen a pontszerzésük, bár a sárrétiek meccslabdája a végén Papp Krisztián lábában maradt.

Bereczki Árpád: – Több sebből vérzünk, sajnos újabb meghatározó játékosunk dőlt ki a mai meccsen. Hetek óta rossz döntéseket hozunk az ellenfél kapuja előtt, bízom benne, hogy ez egyszer megfordul. Következetlen játékvezetés.

Szarvas András: – Azért értékes a döntetlen, mert most jól játszottunk. Lassan kezdünk úgy összeállni, ahogy azt elképzeltük a nyáron. A mérkőzés eredménye igazságos, jó játékvezetés.

Papp Sándor

 

Szabadkígyósi SZSC–Dobozi SE 1–4 (0–2)
Szabadkígyós, 100 néző. Vezette: Fekete Zoltán.
Szabadkígyós: Sebestyén M. – Alb (Valentinyi), Milek, Mohácsi (Serfőző), Frankó, Sebestyén M., ifj. Szabó Z. (Oláh), Ancsin, Faragó (Mócz), Somogyi, Maglóczki (Papp), Szilágyi. Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.
Doboz: Farkas Zs. – Szabó R., Szabó B., Kopács (Hollósi), Tímári, Rácz Gy. (Horváth F.), Szabó L., Váczi R., Lukucz (Sztojka Á.), Szigeti, Barcsay. Edző: Kis László.
Gólszerző: Milek (68.), ill. Barcsay (22.), Kopács (43.), Váczi R. (80.), Sztojka Á. (87. – 11-esből).

A doboziak az első félidőben jól használták ki a hazaiak védelem megingásait, ezzel tekintélyes előnyt szerezve a folytatáshoz. Szünet után is a házgazdák irányították a meccs menetét, azonban a kapu előtt egyetlen kivétellel pontatlannak bizonyultak. A szépítést követően nagy erőkkel támadtak az egyenlítésért, de túlságosan kinyíltak, a vendégek pedig eredményesen kontráztak.

Ifj. Szabó Zoltán: – A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Nem volt jobb az ellenfél, de ők rúgták a gólokat.

Kis László: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Fegyelmezetten, a megbeszélteket betartva, megérdemelten nyertük a mérkőzést, a kulturáltan játszó hazai csapat ellen. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen szép számban elkísértek bennünket.

Szabó Zoltán

 

Kondorosi TE–Békésszentandrási HMSE 4–3 (2–3)
Kondoros, 260 néző. Vezette: Saitz Dániel.
Kondoros: Gritta (Kajári) – Rafaj P., Mile, Rafaj R. (Kurucz), Csicsely, Czvalinga, Bákai B. (Mladonyiczki), Szebegyinszki B. (Varga E.), Paluska, Rafaj M., Takács M. (Dananaj). Edző: Janis János.
Békésszentandrás: Buzás – Szebegyinszki R., Olasz István, Pecznik, Csipai (Kozák), Szűcs, Lós, Szécsi, Virág (Balázs), Sztricskó, Tasi K. Játékos-edző: Lós István.
Gólszerző: Paluska (23., 35.), Mladonyiczki (81.), Takács M. (84.), ill. Virág (14.), Pecznik (18.), Szűcs (44.). Kiállítva: Lós (50. – második sárga lap után).

A kistérségi rangadó a pontatlanságok és a pontrúgások meccsét hozta, ennek ellenére igen jól szórakozhatott a népes publikum. A szentandrásiak az első félidő első felében alaposan meglepték a listavezetőt, ám azután magra találta a házigazda, de hiába egyenlített, a jól játszó vendégeknek erre is volt válaszuk. Szünet után azonban saját dolgukat tették nehézzé a kiállítással, nem is bírták el az egy félidőnyi emberhátrányt. A KOTE nagy hajrában maga javára fordította a meccset, megőrizve veretlenségét.

Janis János: – Már a meccs előtt éreztem, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, ami be is igazolódott, mivel végig mi futottunk az eredmény után. A hajrában igazi férfimunkával tudtuk megfordítani a meccset, büszke vagyok a csapatra.

Lós István: – Nagy mezőnymunka mellett, nehezen bontakoztak ki a csapatok. Az első félidőben a kontrajátékunk kiválóan működött. Sajnos a folytatásban a kiállítás miatt nehéz helyzetbe kerültünk, viszont három-kettőnél lezárhattuk volna a meccset, de sajnos kimaradt a lehetőség. A ránk nehezedő nyomást pedig nem bírtuk el, így keserű szájízzel, pont nélkül kell távoznunk.

Jankovics László

 

Mezőmegyer SE–Békéscsabai MÁV SE 2–1 (1–0)
Mezőmegyer, 50 néző. Vezette: Baczovszki Attila.
Mezőmegyer: Kun – Szabó T. (Kurucz), Horváth B., Nagy B., Kecskeméti, Séllei, Láza, Takács, Balogh M. (Jova), Ulrich (Pusztai), Balog K. Játékos-edző: Nyúl Gábor.
Békéscsabai MÁV: Bócsik – Petri, Erdélyi, Kovács Gy., Bánlaki (Vozár), Morva, Takács K. (Sipiczki), Zsömbörgi, Kőszáli, Mazán (Gedó), Turcsek. Edző: Dohányos Zoltán.
Gólszerző: Kecskeméti (18.), Kurucz (48.), ill. Kovács Gy. (72.). Kiállítva: Turcsek (88. – könyöklésért).

A hazaiak jobban kezdtek, egy pontrúgásból hamar vezetést is szereztek, és kontroll alatt tartották az egész félidőt. A térfélcserét követően is a megyeriek domináltak, ennek a hozománya lett a második találatuk. A vasutasok ezt követően minden mindegy alapon bátrabb futballra váltottak, meglovagolták, hogy a hazai együttes fáradni látszott. Szépségdíjas szabadrúgásgóllal szépítettek, és közel jártak az egyenlítéshez is, de hol Kun kapus, hol a kapufa segítette ki a megyerieket.

Nyúl Gábor: – Döcögött velünk a szekér, de ma ezért is három pont járt.

Dohányos Zoltán: – Egy pontot megérdemeltünk volna. Sajnos a játékvezető három mérkőzést befolyásoló hibát vétett, de ez része a futballnak. Ha valaki megtalálja a góllövő cipőjét, elindulunk felfele!

Sz. T.

 

Mezőberényi LE–Füzesgyarmati SK II. 3–3 (1–0)
Mezőberény, 70 néző. Vezette: Nemczov Márk.
Mezőberény: Rau – Fazekas, Kéki (Székely), Tóth J., Szabó Zs. (Rónai), Olej T., Kovács Gy. (Gézárt), Gschwindt (Machó), Durkó, Adamik (Buczkó), Kanó. Edző: Gézárt Zoltán.
Füzesgyarmat II.: Zsibrita – Szőke (Pákozdi), Vámos (Kovács A.), Komáromi, Zs. Nagy, Kovács M., Bella, Kurucz (Pálfi), Hoffmann (Tóth K.), Marozsán, Szakács (Juhász). Edző: Fábián Ottó Olivér.
Gólszerző: Fazekas (30.), Durkó (50.), Machó (70.), ill. Juhász (72. – 11-esből), Pálfi (73.), Kanó (95. – öngól).

Az első félidő során kölcsönösen adódtak lehetőségek, de ezekből csak a berényiek tudtak némi tőkét kovácsolni. Szünet után már jobban összpontosított a hazai gárda, de magabiztos vezetésénél elhitte, hogy megnyerte a mérkőzést. A vendégek nem így gondolták, és látványos feltámadást produkálva döntetlenre mentették a mérkőzést.

Gézárt Zoltán: – Háromgólos előnyből illik megnyerni a mérkőzést. Egy rövid zárlat és némi szerencse kellett a döntetlenhez. Gratulálok a Gyarmatnak, mert nem érdemtelenül jutott egy ponthoz.

Fábián Ottó: – Félő volt, hogy az első félidősorán kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, de a cserélnek köszönhetően új lendületet tudott venni a csapat és a meccs finisében sikerült pontot szereznünk a masszív hazaiak ellen.

Sz. K.

Mezőkovácsházi TE–Csabacsűdi GYLSE 1–2 (1–1)
Mezőkovácsháza, 40 néző. Vezette: Gyebrovszki György.
Mezőkovácsháza: László – Almádi, Lakatos, Nagy L. (Jancsó), Multyán P., Krajcsi, Ondos, Blahó, Budás (Szokai), Bereczki, Andrej. Edző: Matuz Tamás.
Csabacsűd: Kugyela – Sovány, Gerhát (Styecz), Tari, Szín (Rétes), Sándor, Tasi N. (Pecnyik), Király, Kiss G., Liska (Hraskó), Mojzsis (Szedlják G.). Játékos-edző: Boér Zsolt.
Gólszerző: Budás (9.), ill. Sándor (23.), Rétes (88.).

Döntetlen színezetű mérkőzésen, a végén egy szerencsés helyzet után a vendégek elvitték a három pontot. A kovácsházi csapat a végére elfáradt, de a mérkőzésen több nagyobb helyzetet dolgozott ki, így reális pontszerzési esélyt szalasztott el.

Matuz Tamás: – Ma jó sanszunk volt a pontszerzésre, de az „Istenek” nem voltak velünk.

Boér Zsolt: – Sikerült alulmúlni a múlt heti teljesítményünket is. Csak a szerencsének köszönhetjük, hogy három ponttal távozunk. Gratulálok a hazai csapat küzdőszellemének és remélem, hogy nekünk ennél csak jobb jöhet.

Berka István

 

Elek USE–OMTK-Rákóczi 7–0 (2–0)
Elek, 120 néző. Vezette: Brlás Zsolt.
Elek: Krisán – Sipos, Jánki (Kovács J.), Kajári (Illés), Nagy Á., Nagy G., Kádár, Grósz (Nagy R.), Kasznár (Budai), Dehelán, Rostás (Jepure). Játékos-edző: Nagy Gergely.
Orosháza: Németh R. – Polacsek, Kun (Bok), Janicsek, Berta, Kérdő (Szabó T.), Valach, Harangozó, Kun Szabó, Szűcs, Halász. Edző: Bodzás Ádám.
Gólszerző: Kasznár (11., 50.), Grósz (17.), Kajári (57.), Jepure (72., 88.), Nagy Á. (90.).

Az első félidőben a hazaiak domináltak és a magabiztos játékuk eredményeként kétgólos előnyre tettek szert. Szünet után is nagy kedvvel játszottak, ennek hozománya volt a nagyarányú győzelem, a vendégek erejéből csak egy kapufára tellett.

Szelezsán György elnökségi tag: – Az egész csapat átérezte a mérkőzés fontosságát, ezért rendkívül szenvedélyesen léptünk pályára ma. Ebben a győzelemben Turcsek Zoltán munkája is benne volt, akinek az elnökség nevében is köszönöm a majd hároméves kiváló szakmai munkáját, Nagy Gergelynek pedig sikeres edzői karriert kívánunk!

Bodzás Ádám: – Gratulálok az elekieknek!

Hotya Péter

 

Következik

10. forduló. Október 28., szombat, 11.00: Kondorosi TE–Elek USE, Békésszentandrási HMSE–Szabadkígyósi SZSC, Dobozi SE–Dévaványai SE, Békési FC–Mezőkovácsházi TE, Füzesgyarmati SK II–Mezőmegyer SE. Október 29., vasárnap, 11.00: Békéscsabai MÁV SE–OMTK-Rákóczi. 14.30: Csabacsűdi GYLSE–Mezőberényi LE–

 

Mesterlövészek

9 gólos: Szabó Erik István (Dévaványa).

7 gólos: Durkó László (Mezőberény), Takács Márk Csaba (Kondoros).

6 gólos: Kasznár Márk (Elek), Rafaj Milán Barnabás (Kondoros).

5 gólos: Balog Krisztián (Mezőmegyer), Fazekas Márk (Mezőberény).

4 gólos: Balogh Milán (Mezőmegyer), Barcsay Attila András (Doboz), Halász Zsombor Zoltán (Orosháza), Jepure Bence (Kétegyháza), Kardos Imre Tamás (Békés), Milek Bence (Szabadkígyós), Papp Dávid (Dévaványa), Virág Imre (Békésszentandrás).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában