Atlétika

2023.09.01. 15:48

Éjszakai bátorságpróba és kalandpark a kicsiknek

Több mint két évtizede rendezett először a békéscsabai atlétikai szakosztály gyermek atlétikai élménytábort, amely a már klubhoz tartozó általános iskolásoknak és óvodásoknak további motivációt, az újonnan érkezőknek pedig kedvet ad a sportághoz. Az idei tábor a pénteki iskolakezdés miatt a szokásosnál egy nappal rövidebb, ám annál tartalmasabb volt.

Gajdács Pál

Fotó: Bencsik Ádám

Szokatlan funkciót kapott a Tünde Utcai futófolyosó, az egyik éjszakát pedig tábori körülmények között, a klub egyik legfontosabb edzéshelyszínén töltötték a tábor vezetői és fiatal lakói.

Tóth Sándor, a házigazda Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a táborozó gyermekek közül többen megjárták a budapesti atlétikai világbajnokságot, és az élmények hatására rengeteg kérdést intéztek az edzőkhöz.

– Közel ötvenen jelentkeztek, számukra igyekeztünk tartalmas, szórakoztató programot összeállítani és persze igyekeztünk megismertetni velük az atlétika minden számát – mondta a tapasztalt szakember.

Tóth Sándor mellett a táborvezetők, Benkő Balázs edző, Budai Zoltán és Diószegi Dávid vállalt nagy részt abból, hogy a gyerekek élményekkel telve zárják a hetet.

Benkő Balázs edzőt a tábor zárónapján akkor értük utol, amikor a Csabaparkban éppen a kalandparkban végeztek különböző gyakorlatokat.

– A csapat egyik fele ügyességi gyakorlatokat végzett, a másik része a dombról csúszdázott le – mondta a fiatal edző. – Az időjárás némiképp bezavart a héten, de erre is felkészültünk és végül minden tervezett program lement. Volt egy szakági edzés is, és éjszakai bátorságpróba is. Sokan kihasználták a világbajnokságra az ötvenszázalékos kedvezményt, s jutottak így fel az eseményre, ahonnan pluszmotivációval érkeztek a táborunkba, ahol a mintegy félszáz fős létszám kétharmada már egy ideje nálunk sportol, az egyharmada ugyanakkor most jelentkezett először, reméljük, hogy közülük minél többen itt ragadnak. Igyekszünk továbbra is reklámozni az atlétikát az iskolákban is, többek között az Erzsébethelyi, és a katolikus intézményben is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában