Asztalitenisz

2023.08.18. 17:19

Szántosi Dávid tartalék lesz a felnőtt csapat Eb-n

A Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ) elnöksége jóváhagyta a szeptemberi, malmői csapat Európa-bajnokságra utazó válogatott névsorát. 

Verasztó Lajos

Fotó: Shutterstock

A szövetség tájékoztatása szerint a nőknél Póta Georgina, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz és Bálint Bernadett, a férfiaknál Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás kap szerepet a kontinensviadalon. A férfiaknál Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE 17 éves játékosa lesz a tartalék.

A 24-24 résztvevő együttest nyolc hármas csoportba sorolták, a magyarok a nőknél az ukránokkal és a belgákkal, a férfiaknál pedig a portugálokkal és görögökkel csapnak össze a torna első szakaszában. A csoportokból az első két helyezett jut tovább a nyolcaddöntőbe. Mindkét nemnél Németország a címvédő. Magyar részről a nők a selejtező első szakaszából biztosították a helyüket a viadalon, míg a férfiak az eszéki utolsó kvalifikációs versenyről jutottak ki.
Az Eb-t szeptember 10. és 17. között rendezik a svédországi városban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában