Labdarúgás

2023.08.06. 19:55

Megyeri bravúr szervezett játékkal

A Magyar Kupában tavaly ilyenkor debütáló mezőmegyeri csapat már akkor is közel járt a bravúros továbbjutáshoz, az újabb megmérettetése viszont már bravúrral zárult.

Bakulya Mihály

Balog Krisztián két góljával elévülhetetlen érdemeket szerzett a továbbjutásban. Archív fotó: Imre György

A vármegyei másodosztályú gárda az egy szinttel feljebb játszó, ám NB III.-ba vágyakozó riválist múlt felül vasárnap szervezett és fegyelmezett játékkal.

Mezőmegyer SE–Dunavarsányi TE 3–1 (1–1)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Mezőmegyer, 200 néző. Vezette: Bálint Dániel (Aczél Tibor, Maurer János).

Mezőmegyer: Kun – Nagy B., Séllei (Kurucz, 86.), Ulrich, Mengyán – Horváth B., Kecskeméti, Láza, Balog K. (Szilágyi Á.) – Balogh M. (Kerekes, 88.), Miklya. Játékos-edző: Nyúl Gábor.

Dunavarsány: Bene – Meiszter, Hajas, Szabó Á., Horváth Á. – Szabó E. (Venczel, 46.), Gémes (Bihari, 57.), Vastag (Duffek, 78.), Miskovicz – Végh, Paluska (Simon A., 46.). Vezetőedző: Futó Tamás.
Gólszerző: Balog K. (27., 47.), Miklya (67.), ill. Meiszter (34.).

A Pest vármegyei I. osztályban szereplő vendégek az első percektől kezdve többet birtokolták a labdát, de Kun kapujára nem igazán jelentettek veszélyt, mert a házigazdák jól megszervezték a védelmüket. Ebből a felállásból próbáltak kontrázni, és szűk félóra múltán a kiugró Balog Krisztián a kapust átemelve vezetést is szerzett a megyerieknek. Hamar érkezett a válasz Meiszter fejese révén, így a második félidőre minden kezdődhetett elölről.

Balog Krisztián a szünetről visszatérve gyorsan újra eredményes tudott lenni, miután lecsapott egy röviden hazatett labdára. A bekapott gól átmeneti zavarokat okozott a Duna-partiaknál, tovább erősítette viszont a hazaiak önbizalmát. A megyeriek változatlanul nem mondtak le a kontrajátékról, ez hozta meg számukra a meccset lezáró gólt is a félidő közepén. A vendégek az NB I.-es exgólkirály, Simon Attila vezérletével az utolsó pillanatokig küzdöttek a hosszabbítás kiharcolásáért, de egyszer sem bírták feltörni a szervezett hazai együttest, pedig kétszer kellett volna.

Nyúl Gábor: – Óriási sikert aratott a csapat. Az első félidőben eltüntettük az osztálykülönbséget, szünet után pedig a fegyelmezett játékunk megérdemelt továbbjutást eredményezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában