Sakk

2023.08.06. 19:23

Id. Bacsur Imrére emlékeznek Orosházán

Immáron harmincnegyedik alkalommal rendezik meg augusztus 10 és 13 között Orosházán az id. Bacsur Imre-emlékversenyt, amelyen az egykori kiváló orosházi sakkozóra emlékeznek.

Verasztó Lajos

Fotó: Shutterstock

A négynapos viadal egyben Békés vármegye 2023. évi egyéni bajnoksága is lesz, amelynek a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium ad otthont. Az emlékversenyt az Orosházi Sakk Egyesület rendezi, támogatói a Bacsur-család, az Orosházi Polgármesteri Hivatal, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium és a Békés Megyei Sakkszövetség.

Két kategóriában mérik össze tudásukat a sakkozók. Az „A” OPEN csoportban bárki indulhat értékszámtól függetlenül, a „B” U1600 csoportba a legfeljebb 1600 FIDE érték számmal rendelkezők vagy értékszám nélküli versenyzők vesznek részt. A verseny 7 fordulós, svájci rendszerű lesz, 2×90 perc játékidővel és lépésenként 30 másodperc bónusz idővel.

A verseny megnyitóját augusztus 10-én, csütörtökön 14 órakor tartják, majd az első fordulót rendezik. Pénteken, szombaton és vasárnap két-két fordulót rendeznek, majd az ünnepélyes eredményhirdetéssel vasárnap 18 órakor zárul a rangos viadal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában