Úszás

2023.08.14. 11:09

Edzője egyéni csúcsokat remél tanítványától

Bár a honi úszóéletben lezárultak a nyári nagy versenyek, egy még éppen ma, hétfőn kezdődik. Nevezetesen a 6. Hallássérült Úszó Világbajnokság, amelyet Argentínában rendeznek egy héten át, augusztus 14–19 között.

Zsilinszki Orsolya /Beküldött fotó/

 

E tekintetben érintett a Békéscsabai Előre Úszó Klub is Zsilinszki Orsolya révén. Igencsak rangos mezőnyben áll rajtkőre több versenyszámban is Petróczki Zsombor tanítványa, ugyanis az eddigi legnépesebb vb a résztvevő országok tekintetében. Összesen 31 nemzet képviseleti magát.
– Orsi 26 órás utazás után érkezett meg Argentínába és máris rajtkőre áll ma – tájékoztatott bennünket edzője, aki itthonról követi tanítványa teljesítményt. – Kemény és hosszú felkészülését ezévben sérülés is hátráltatta, azonban most már szinte teljes egészségben várhatja a rajtot. Orsi magyar idő szerint hétfő éjjel 100 méteres pillangóúszással kezd, itt is jó eredményt várok tőle, de szerintem legelőkelőbb helyezés 200 mellúszásban várható, amit majd a verseny vége felé rendeznek meg. 

A szakember azt is hozzáfűzte, reményei szerint tanítvnáya minél több egyéni csúcsot, vagy azt megközelítő időt úszik minden vállalt versenyszámában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában