Birkózás

2023.07.11. 15:28

Szél Anna a címeres mezért küzd

Budapesten, a BOK-csarnokban július 13. és 16. között világbajnoki szintű mezőny vesz részt a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) rangsorversenyén.

Verasztó Lajos

Forrás: BMH

A Polyák Imre-Varga János-emlékversenyen a nőknél 57 kg-ban szőnyegre lép Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub U23-as Európa-bajnoka. A négyszeres országos bajnok orosházi birkózónő erős mezőnyben szerepelhet, hiszen súlycsoportjában huszonheten neveztek a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtti, a nemzetközi szövetség által rendezett utolsó rangsoroló versenyre. A női 57 kg-ban itthon négyen versengenek a címeres mezért. Szél Anna mellett a felnőtt Eb-bronzérmes Galambos Ramóna, aki most is ott lesz a mezőnyben. A tavaly Eb-bronzérmes Dollák Tamara vállsérülése miatt kihagyja a viadalt, míg a negyedik érdekelt, az idei Eb-n 55 kilogrammban ezüstérmes Bognár Erika a nevezése alapján egyelőre maradt az eggyel lejjebbi kategóriában, az 55 kg-ban, így ők ketten legközelebb két hét múlva a varsói Poland Openen szállhatnak harcba a válogatottságért. Szél Anna pénteken lép szőnyegre a BOK-csarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában