Röplabda

2023.07.11. 11:53

Rajt az U17-es Eb-n: boldogan elhagyni a pályát

Kedden délután fél 6-kor megkezdi a menetelést az Európa-bajnokságon az U17-es leány röplabda-válogatott.

Gajdács Pál

Forrás: hunvolley

A 16 csapatos mezőny egyik fele Békéscsabán, a másik a szerbiai Vrnjacka Banjában csatázik. A magyar válogatott kedden a francia válogatottal mérkőzik.

Horváth András szövetségi edző szerint a francia csapat erős, viszont okos játékkal és a megbeszélt taktikával bármire képesek lehetnek a mieink.

A hétfő délutáni edzésen közös „Hajrá magyarok! felkiáltással vágtak neki a játékosok a másfél órás bemelegítésnek, amelyen alaposan megdolgoztatta a lányokat Horváth András, hiszen csupán két-három perces ivószünetet kaptak, a fennmaradó 87 percben pedig keményen dolgoztak – számolt be a Magyar Röplabda Szövetség honlapja.

– Voltak olyanok, akiket kicsit jobban kellett biztatni, hiszen a válogatott edzésen két-három nap alatt dolgozunk annyit, mint sokan a klubjuknál négy-öt nap alatt, ezt pedig fizikailag azért nem könnyű bírni. Előfordult, hogy valakihez kicsit erősebben szóltunk, valakinek a kedvesebb szavak segítettek, de ez elengedhetetlen, hiszen én abban hiszek, hogy a kemény munka kifizetődik – nyilatkozta a honlapnak a szövetségi edző, aki szerint a mieink nagy fegyvere a szív és a játékosok közötti kohézió lehet.

– A játékosaim rengeteget dolgoztak, az elmúlt időszakban sok mérkőzést játszottak egymással vagy éppen egymás ellen. Ha elég bátrak vagyunk és be merünk vállalni olyan helyzeteket, amelyeket korábban nem, az segíthet minket előrébb lépni egy-egy ponttal. Az edzőmérkőzésen láthattuk, hogy a francia csapat nagyon erős fizikailag, emellett liberó és átló poszton emelkedik ki, így eléggé stabil a nyitásfogadásuk. Okosan kell játszanunk, a megbeszélt taktikát be kell tartaniuk a játékosoknak és fontos, hogy a ritmusokkal és a sebességgel kapcsolatos játékokat is használjuk. A cél mindenképpen az, hogy minél boldogabban hagyjuk el a pályát – zárta Horváth András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában