Békés vármegye

2023.07.17. 13:41

Fogathajtás: megszorította a világbajnokot

Remekül szerepeltek a Békés vármegyei fogathajtók a Szilvásvárad Masters elnevezésű rangos nemzetközi versenyen.

Gajdács Pál

Papp János

Fotó: MTI/Komka Péter

A mezőhegyesi Papp János a nóniusz négyesfogatával díjhajtásban a roppant erős mezőnyben 54,91 ponttal a negyedik helyen zárt, mindössze 34 század ponttal lemaradva a harmadik helyről. A befejező versenyszámban, az akadályhajtásban Papp verőhiba nélkül, időtúllépéssel zárt, ezzel a hajtással a királykategóriában sorozatban hatszoros világbajnok ausztrál hajtó, az összetettet is megnyerő Boyd Exell mögött a második helyen végzett. Maratonban a Ménes SE versenyzője felborult, emiatt nem lehetett összetett eredménye.

Boyd Exell mellett még egy világhírű résztvevője volt a viadalnak, a csapatban világbajnok, egyéniben négyszeres ezüstérmes amerikai Chester Weber személyében.

Díjhajtásban a CAN-A kettesfogat kategóriában Sipos Zoltán (Füzesgyarmati Gyermek Lovas Alapítvány) 70,50 pontot, míg Sánta István (Mágori LK, Vésztő-Mágor) szintén kettesfogattal a CAI 3 csillagos kategóriában 67,58 ponttal zárt. Akadályhajtásban Sipos győzött, Sánta a 22. helyen végzett. Utóbbi összetettben 20. lett, Siposnak nincs eredménye, mert a maratonhajtásban borult.

A pálya nehézségéről mindent elmond, hogy hibátlan hajtó nem akadt, de olyan is csak kettő volt, aki legalább labdát nem vert le, ez Boydon kívül még Papp Jánosnak sikerült.

SÁNTA István
Sánta István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában