Kajak-kenu

2023.06.23. 18:46

Hatodik helyen ért célba a magyar négyes

Az egyetlen viharsarki érintettségű egység, a férfi kajak négyes óriási csatában a hatodik helyen végzett, a lengyelországi Krakkóban zajló Európa Játékokon. A verseny a sportág idei kontinens-bajnokságának is minősül.

Bakulya Mihály

A hatodik helyen célba értő magyar négyes.

Fotó: Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt

Ahogy az várható volt, nüanszok döntöttek a brutálisan erős férfi K-4 500 méteres fináléban. Egyedül a spanyol hajó tudott némiképp kiemelkedni a mezőnyből, az ötös pályáról elrajtoló Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor összeállítású négyes bár szabad szemmel nem volt egyértelműen megállapítható, de féltávnál még a negyedik helyen állt az óra szerint. A befutó is nagyon szorosra sikeredett, a srácok végül a hatodik helyen zártak, mindössze 18 századdal lemaradva a harmadik helyezett szerb egységtől. A győzelmet a spanyolok szerezték meg, az ezüstérem pedig az ukránok nyakába került.

– Nem sok múlt a dobogón, de reménykedtünk benne. Ez most valamiért így sikerült, de kielemezzük és folytatjuk a munkát. Mi nem kvótában gondolkozunk, hanem dobogóban, ami majd magával hozza a kvótát – mondta a gyomaendrődi illetőségű olimpiai bajnok Tótka Sándor a honi szövetség honlapjának nyilatkozva.

Szarvasi társa már elkeseredettebben nyilatkozott.

– Az elejétől kezdve úgy éreztem, hogy le vagyunk maradva. Csalódott vagyok amiatt, hogy nem hoztuk ki azt, amit szerintem tudtunk volna – értékelt Kuli István.

Eredmény. K-4 500 m (olimpiai szám), Európa-bajnok: Spanyolország 1:19,964 perc, 2. Ukrajna 1:20,500, 3. Szerbia 1:20,800, … 6. Magyarország (Kuli István, Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Tótka Sándor) 1:20,980.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában