Vízilabda

2023.06.11. 14:00

Egyik mérkőzésüket megnyerték, a másikat elveszítették - galériával

A Kecskeméttől ismét vereséget szenvedett a Swietelsky-Békéscsaba vízilabda-csapata, ám az Invictus elleni csatát sikerrel vette, így a a 24 fős mezőnyben a 18. helyen zárta a 2022-23-as esztendőt.

Gajdács Pál

Laczó Péter (balra) és Miklós Attila eredményesen védekezik, ami a második mérkőzésen sikert hozott

Az első két kör, vagyis négy forduló után, a körbeveréseknek köszönhetően azonos, azaz hat-hat ponttal indult neki a szombatnak az OB II békéscsabai érdekeltségű csoportja. Mivel ez volt a 17–20. helyért zajló rájátszás utolsó kettős fordulója, mindenképpen el kellett dönteni a végső helyezések sorsát. A Swietelsky-Békéscsaba két olyan egylet ellen játszott – ezúttal hazai környezetben –, amelytől korábban vereséget szenvedett. 

Swietelsky-Békéscsaba–Kecskeméti VE 8–11 (1–4, 3–3, 1–3, 3–1)

OB II-es mérkőzés, rájátszás a 17–20. helyért, harmadik kör, Békéscsaba. V.: Bíró, Juhász. Békéscsaba: Korcsok P. – Lukácsi S., Csendes, Laczó P., Mucsi 2, Ajtai 3 (1), Csatári. Cs.: Beregszászi (kapus), Puha, Dávid, Latorcai 2, Miklós, Dobos, Szanyi 1. Játékos edző: Ajtai Miklós, Csendes Csaba. Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 5/4. Büntetők: 1/1, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Laczó P. Az eredmény alakulása: 1–4, 3–5, 5–10, 7–10.

Hamar előnyre tett szert a kecskeméti alakulat, a Békéscsaba futott az eredmény után. Nem is sok hiányzott egy jobb eredményhez, kissé sarkítva végül úgy is fogalmazhatunk: a jobb emberelőny kihasználással nyert az ellenfél.

Swietelsky-Békéscsaba–Invictus SC 13–12 (3–1, 4–5, 3–4, 3–2)

OB II-es mérkőzés, rájátszás a 17–20. helyért, harmadik kör, Békéscsaba. V.: Juhász, Pásztor. Békéscsaba: Korcsok P. – Lukácsi S., Csendes 1, Laczó P. 2, Mucsi 1, Ajtai 6, Csatári. Cs.: Beregszászi (kapus), Puha, Dávid 1, Latorcai 1, Miklós, Dobos 1, Szanyi. Játékos edző: Ajtai Miklós, Csendes Csaba. Gól emberelőnyből: 3/3, ill. 8/4. Büntetők: 1/1, ill. 2/0. Kipontozódott: Lukácsi S. Az eredmény alakulása: 3–0, 4–3, 7–4, 7–6, 9–9, 12–10.

Harcos mérkőzést hozott a békéscsabai gárda idei utolsó mérkőzése, amelyen egyetlen pillanatra sem adta ki az előnyt a kezéből.

Ajtai Miklós: – A Kecskemét ezúttal is néhány magasabb osztálybeli játékossal egészült ki az OB II véghajrájára, amit a szabályok egyébként megengednek. Így egy erősebb csapat ellen nyitottuk a napot, ahol lett volna esélyünk, ám jó pár lövésünk a kapufáról inkább kifelé pattant, ami meghatározta a végeredményt. A második találkozó előtt tíz–kilencet tippeltem a magunk javára, ami majdnem be is jött. A gólkülönbség stimmelt, de egy kicsivel mindkét egylet többször betalált. Keményen játszottunk, végig dominált a csapatunk, ám jött egy kisebb hullámvölgy, amivel magunkra húztuk ellenfelünket. Ha ez nincs, nyugodtabban játszhattunk volna, és akkor nagyobb különbség is kialakulhatott volna a két gárda között. Viszont most a kapufás lövéseink befelé pattantak, ami eldöntötte a pontok sorsát. Szépen zártuk az idei utolsó mérkőzésünket, amely népes lelátó előtt zajlott, a csapat pedig meghálálta ezt, ugyanis nagyon jó teljesítményt nyújtott.

A végeredmény a 17–20. helyért a rájátszás három fordulója után: 1. (17.) Kecskeméti VE 12, 2. (18.) Swietelsky-Békéscsaba 9, 3. (19.) Soproni VSE 9, 4. (20.) Invictus SC 6.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában