Békés vármegye

2023.06.14. 11:43

Egyéni finomszerelékes horgászbajnokságot rendeztek - galériával

Az ifjú generáció diadalmaskodott a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének egyéni finomszerelékes horgászbajnokságán.

Papp Gábor

Forrás: BMH

Mint írták, az elmúlt hétvégén, péntektől vasárnapig a gyomaendrődi fűzfás-zugi versenypályán négy-négy órás napi fordulókban rendezték meg a KHESZ Egyéni Finomszerelékes Horgász Bajnokságot, amely hagyományosan mindig egy presztízsértékű, de mégis összbaráti megmérettetés a megye versenyzői számára. A változatos halállománnyal rendelkező, de leginkább keszegesen domináló versenypálya most is a „tőle” megszokott technikás, tempós horgászatot követelte, a három szektor közül ezúttal határozottan a holtág hátsó harmada adta legjobban a halat, míg a középső átlagosan, a szélső pedig gyengébben muzsikált.

 

„A három forduló hatalmas csatát hozott, a fiatalabb horgászgeneráció tagjai végi feszes lépést tartottak az idősebbekkel, vagy éppen fordítva, és míg az utóbbiak legjobbjainál is be-becsúszott valamelyik napon egy közepes szektoreredmény, addig a fiatalok közül többen mindhárom fordulóban top szektorhelyezéseken belül horgásztak. Tanáraik apró hibái elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a dobogóra ezúttal csak az ifjabb generáció tagjai állhassanak.

A tanítványok tehát minden kétséget kizáróan szárnyalnak és tisztelettudóan ugyan, de határozottan utasították maguk mögé egykori mentoraikat, akiknek egyik szemük talán sír, de a másik bizonyosan büszkén nevet.” – számolt be az eredményekről a KHESZ.

Az első tíz helyezett:

1. Vidó Roland – 46.510 g / 5 pont

2. Szabó József – 35.980 g / 6 pont

3. Pataki Sándor – 34.715 g / 6 pont

4. Smányi Szabolcs – 42.625 g / 7 pont

5. Miloszrdni László – 33.295 g / 8 pont

6. Potecz Attila – 28.065 g / 9 pont

7. Takács Martin – 37.825 g / 10 pont

8. Szilvási Szilárd – 28.780 g / 10 pont

9. Malavolti Claudio – 29.145 g / 11 pont

10. Serfőző Ádám – 26.105 g / 12 pont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában