Taekwon-do

2023.05.03. 11:35

Nem vallottak szégyent a Békés vármegyeiek

Kolozsváron befejeződött a 37. felnőtt és 28. junior ITF Taekwon-do Európa-bajnokság, melyen 30 ország 637 versenyzője – benne a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok – 1148 nevezéssel vett részt.

G. P.

Minden idők egyik legkeményebb mezőnye jött össze Kolozsváron. S ebben a magyarok – benne a Békés vármegyeiek – nem vallottak szégyent, hiszen 2 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremmel az éremtáblázat 10. helyén végeztek. Az érmek jelentős része csapatversenyben született, ami azt mutatja, hogy jó formában érkeztek meg a versenyzők, ott ugyanis a csapattagok egyenletesen jó teljesítményére van szükség a sikerhez.

A békésiek közül egyéniben felnőtt küzdelemben Mezei Nikolett három győztes meccs után (kezdésként a spanyolországi Eb aranyérmesét verte) jutott be a döntőbe, ahol a vk-győztes szlovén lány várta, akitől taktikus, szoros küzdelemben kikapott. Rádai Roland tanítványának ez volt az első felnőtt egyéni küzdelemben szerzett érme, ami bizonyítja, hogy a „nagyok” között is megállja a helyét.

A Békés vármegyei versenyzők nyakába – a csapattagokkal együtt – összesen 7 ezüst- és 1 bronzérem került.

Békés vármegyei eredmények. Töréstechnika. Speciál törés. Felnőtt férfi: 5. Priskin Ferenc (Magyarbánhegyes). Csapat: 4. Magyarország (benne: a magyarbánhegyesi Priskin Ferenc és Ricardo de Nusso, illetve a battonyai Rádai Imre). Felnőtt női: 5. Mezei Nikolett (Battonya). Csapat: 2. Magyarország (benne a Mezei Nikolett). Junior férfi. Csapat: 3. Magyarország (benne a szarvasi Bessenyei Domos). Junior női. Csapat: 2. Magyarország (benne a magyarbánhegyesi Cseresznyés Lea és a battonyai Marosin Bella).

Erőtörés. Felnőtt férfi. Csapat: 2. Magyarország (benne: Priskin Ferenc és Rádai Imre). Felnőtt női. Csapat: 2. Magyarország (benne a magyarbánhegyesi Barta Dorina). Junior férfi: 5. Bessenyei Domos (Szarvasi Taekwon-do Klub).

Küzdelem. Felnőtt férfi. 63 kg.: 5. Ricardo de Nusso (Magyarbánhegyes). Felnőtt női. 56 kg: 9. Tamás Boglárka (Magyarbánhegyes). 68 kg: 2. Mezei Nikolett. Csapat: 5. Magyarország (benne: Tamás Boglárka és Mezei Nikolett). Junior női. 45 kg: 5. Marosin Bella (Battonya). Csapat: 9. Magyarország (benne Marosin Bella).

Felnőtt tradicionális küzdelem szabályrendszer. 5. Magyarország (Tamás Boglárka, Ricardo de Nusso).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában